De prin lume adunate

#observatorul astronomic #recomandare de weekend #stele

Recomandare de weekend: Vino sa vezi adevaratele stele

Cu ocazia Anului International, "Amiral " va asteapta sambata, 1 august, incepand cu ora 19:15, la Piata Universitatii, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti, pentru o seara de .

Participantii la eveniment vor putea admira diferite obiecte ceresti, prin cel mai mare telescop al Observatorului. Observatiile astronomice se vor face incepand cu ora 21:30. In paralel, din ora in ora, de la ora 19:15, vizitatorii vor putea viziona o prezentare de digital Calatorie prin Univers. Observatiile si prezentarea de planetariu se vor face gratuit.
Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu este singurul observator din capitala deschis publicului. Situat pe Bd. Lascar Catargiu, la numarul 21, intre Piata Romana si Piata Victoriei, Observatorul este deschis in fiecare marti, vineri si sambata incepand cu ora 19,30 pana la ora 22,00.

Calatorie prin Univers la Observatorul Astronomic

Pentru o noapte instelata, Observatorul este locul perfect. Construit de marinarul Vasile Urseanu, observatorul se vrea o fereastra catre cer. Cladirea a fost ridicata in primul deceniu al secolului XX si arata ca o corabie ancorata chiar in centrul capitalei. In fiecare vineri, de la ora 20, in perioada mai - septembrie, Observatorul Astronomic te asteapta sa faci o calatorie prin Univers.
In cadrul programului "Spectacol de planetarium" vei patrunde intr-o lume fantastica. Dupa un tur al cerului vizibil de pe Terra vei zbura catre Luna. Dupa ce vei observa craterele lunare, vei privi si sistemul solar. Vei face o calatorie contra cronometru printre planete si sateliti, dupa care vei ajunge la marginea sistemului solar. In program urmeaza stelele, galaxia noastra si universul cunoscut de om pana acum.

Observatorul Vasile Urseanu se poate vizita de marti pana sambata. Pentru expozitia astronomica si observatii solare programul este intre orele 14-18, iar pentru observatii nocturne in zilele de marti, vineri si sambata, intre orele 19-22. Pretul unui bilet este de 5 lei integral si 3 lei redus. Pentru fotografiere se percepe o taxa de 15 lei, iar pentru filmat taxa este 35 lei pe ora.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea