De prin lume adunate

#unde iesim #targ #muzeul taranului #martisor #antichitati #carte #recomandare de weekend

Recomandare de weekend: Targuri pentru toti

Mobila, carte, decoratiuni, produse traditionale si mestesugaresti, dulciuri, obiecte confectionate manual, antichitati si cadouri inedite sunt cateva din lucrurile cu care se pot alege cei care vor vizita in acest sfarsit de saptamana targurile organizate in capitala.

 

Rom-Antique - Targul Anticarilor la World Trade Plaza

 

Targul Anticarilor Rom-Antique are loc in acest weekend, in perioada 5-7 martie, la World Trade Plaza. La acest targ vei gasi peste 80 de galerii renumite de arta si colectionari particulari din Romania, Anglia, Italia, Belgia, Austria si Irlanda.

Organizatorii si-au propus ca la aceasta editie sa aduca obiecte inedite, altele decat la editiile precedente, pentru a delecta iubitorii de arta: mobilier mare si mic, ceasuri, tablouri, obiecte traditionale vechi, carte, numismatica, monezi, lustre din Italia, obiecte mici de colectie si masini de epoca. Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10:00-18:00.

Sursa foto: cartofilie.ro

Targul de antichitati de langa Muzeul Taranului Roman

 

La doar doi pasi de Muzeul Taranului Roman, in alveola dreapta de pe soseaua Kiseleff, colectionarii de obiecte vechi vor fi intampinati de expozitiile a peste 20 de comercianti. Acestia vor avea de ales intre insigne, timbre, piese de mobilier, icoane si carti vechi, decoratiuni interioare si chiar portcigarette si accesorii din argint. Targul de antichitati este deschis de vineri pana duminica, 5-7 martie,  intre orele 09.00-18.00.

Sursa foto: 24fun.ro

Targul Taranului - acreditat Earth Market

 

Targul Taranului a fost acreditat Earth Market, devenind astfel prima piata turistica din Europa de Est, parte a Retelei internationale Earth Markets, un proiect Slow Food. In prezent reteaua este formata din 10 targuri locale, aflate in Italia, Israel, India si Romania. Cu aceasta ocazie se va inaugura Earth Market Bucuresti, sambata, pe 6 martie, de la ora 12:00, la ARK Bursa Marfurilor, de pe Calea Rahovei. 

Acreditarea Targului Taranului ca Earth Market adauga un nou si original punct de interes turistic Bucurestiului, pentru ca este un loc in care sunt promovate regiunile si biodiversitatea Romaniei. Targul Earth Market va fi important atat pentru cei care se simt aproape de valorile miscarii Slow Food cat si pentru turistii care viziteaza capitala si nu se multumesc cu traseele bucurestene conventionale.

Earth Market este un tip de piata unde nu doar se cumpara produse traditionale , ci in care se intalnesc producatorii si consumatorii pentru a discuta despre gustul hranei, istoria si identitatea oamenilor care o produc, locul unde poti afla placerea de a degusta produse locale impreuna cu ceilalti si pentru a participa la lectii de educare a gusturilor.

La targ vei descoperi cultura Slow Food, placerea de a degusta impreuna cu ceilalti bunatati de-ale pamantului, branzeturi carpatine, afumaturi taranesti, stropite cu tarii traditionale. ARK Bursa Marfurilor se afla vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc, pe strada Uranus colt cu Calea Rahovei.

Sursa foto: slowfood.com

Targul de cadouri din Parcul Kiseleff

 

Cei care sunt in cautarea cadoului potrivit de 8 martie sunt asteptati pe trotuarul din fata Parcului Kiseleff. Alaturi de bijuterii, cosmetice si cadouri handmade, vizitatorii vor putea gasi obiecte unicat din lut ars realizate de catre un mester olar si o gama variata de dulciuri, printre care si figurine din turta dulce confectionate manual. Targul este deschis in perioada 5-7 martie, intre orele 9:00 – 18:00.

Targul de produse traditionale din Piata Gemeni

 

Iubitorii de produse traditionale sunt invitati sa-si faca cumparaturile in Piata Gemeni din capitala, pe Bulevardul Dacia, la numai cateva minute de Piata Romana. Peste 30 de producatori vor scoate la vanzare, in acest final de saptamana, branzeturi, preparate din carne, pastrama, carnati, paine traditionala, magiun, siropuri naturale, produse apicole si palinca. Targul este deschis de vineri pana duminica, de la orele 9:00 pana seara la 18:00.

Sursa foto: iubescbrasovul.ro

I Love Handmade la Palatul Sutu

 

La Palatul Sutu din capitala, are loc un nou targ I love Handmade. La targ vei gasi accesorii colorate, din cele mai diverse materiale - de la fimo la pietre semipretioase si cristale Swarovski, gentute chic, articole vestimentare dar si prajituri, cercei si margele lucrate din lut, tricouri pictate, hamace sau obiecte decorative. Intrarea este gratuita pentru vizitatori, iar cinci dintre cei mai norocosi vor castiga vouchere la un centru de paintball.

Sursa foto: fotostefan.ro

Green Fair la Green Hours

 

Odata cu un soare mai cald, Green Fair redeschide portile gradinii Green Hours si te asteapta la o noua editie a expozitiei de handmade si creatie. Bijuterii, articole vestimentare, genti si accesorii, jucarii, obiecte decorative precum ceramica, sticla, lemn – va vor incanta privirile in weekendul dedicat doamnelor si domnisoarelor, sambata si duminica, in Gradina Green Hours, pe calea Victoriei, intre orele 10:00 – 18:00. Intrarea la targ este gratuita.

Sursa foto: greenfair.blogspot.com

Salonul de carte si presa la Muzeul de Istorie

 

La Muzeul National de Istorie a Romaniei are loc in aceasta perioada Salonul de carte, presa si muzica. Evenimentul reuneste peste 100 de firme participante: edituri, importatori si distribuitori de carte, fundatii, societati si institute culturale, institutii de invatamant superior, unitati muzeale si importanti reprezentanti mass-media scrisa si audio. La targ vei gasi carte de beletristica, tehnica, didactica, stiintifica, universitara, academica, economica, enciclopedica, critica, memorialistica, pentru copii si lucrari muzicale, CD-uri si DVD-uri. Intrarea la salonul de carte este libera, iar programul de vizitare este intre orele 11:00-19:00, iar duminica intre orele 11:00-16:00.

Sursa foto: reportervirtual.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea