De prin lume adunate

#unde iesim #recomandare de weekend #targ #bio #cadouri

Recomandare de weekend: targuri pentru toate gusturile

Primavara si-a intrat in drepturi, iar o plimbare prin centrul orasului este un prilej placut de a te deconecta de la rutina zilnica. In acest weekend, in capitala se organizeaza cateva targuri unde vei gasi cadouri inedite pentru cei dragi, obiecte vestimentare la pret de producator si produse bio si traditionale din toate zonele tarii. 

 

Targuri in Piata Constitutiei

 

In acest weekend, in Piata Constitutiei din capitala au loc doua targuri care te vor convinge sa iesi la o plimbare in centrul Bucurestiului. La Targul de Produse Bio si Traditionale vei gasi cele mai savuroase produse din Maramures, Arges, Brasov, Dambovita, Prahova, dar si din alte zone ale tarii.

La Targul de Produse Bio si Traditionale vei gasi carnati de Plescoi, carnati ecologici din Maramures din carne de vita, produse preparate dupa retete traditionale din carne de oaie, capra, pasare sau porc, branzeturi felurite, produse apicole 100% naturale, vinuri de casa din apreciate regiuni viticole ale tarii noastre precum Valea Calugareasca, sucuri naturale din fructe, dar si tuica de Arges, palinca, horinca sau afinata.

Specialele produse din Italia sunt si ele aici: uleiul de masline extravirgin presat la rece in cutie de tabla, de o foarte buna calitate, branzeturile delicioase cu o vechime de doi ani, diferite tipuri de salam si masline. Prezente la targ vor fi si produsele alimentare de post: sarmalele de post - reteta din nordul Maramuresului, dulciuri de post facute in casa din Maramures.

La Textil Expo vei gasi haine de primavara pentru toate gusturile la cele mai bune preturi din oras. La acest targ vei gasi o expozitie cu vanzare de imbracaminte, incaltaminte si produse traditionale romanesti, un restaurant si o cafenea tip lounge. Vei avea astfel parte de cateva zile de plimbare, distractie si cumparaturi intr-un singur loc in centrul Capitalei. Targurile se desfasoara in perioada 18-21 martie 2010, iar intrarea este libera.

Targul de cadouri de pe Kiseleff

 

In acest weekend, are loc un nou targ de cadouri si antichitati pe soseaya Kiseleff, langa Muzeul Taranului Roman, in alveola dreapta. De la acest targ poti achizitiona obiecte de orologerie, insigne, timbre, piese de mobilier, icoane, carti vechi si decoratiuni interioare vechi. La targul de cadouri amenajat pe trotuarul din fata Parcului Kiseleff, vei gasi obiecte confectionate manual, bijuterii, cosmetice si obiecte unicat din lut ars. In plus, vei putea gusta si din turta dulce si dulciurile gatite in casa. Targul are loc de vineri, 19 martie, pana duminica, 21 martie, intre orele 9:00 si 18:00.

Carnavalul Lolelor

 

Centrul Cultural Petre Tutea organizeaza duminica a treia editie a Carnavalului Lolelor, in Centrul Istoric al Bucurestiului, pe vechea Ulita Nemteasca. Evenimentul include si un targ al breslelor, organizat la Palatul Voievodal Curtea Veche. Palatul Voievodal Curtea Veche gazduieste si Ceremonia inmanarii lazii de breasla (Laden forttragen) noului staroste al breslelor pe 2010.

Apoi are loc "alungarea spiritelor rele din Banca Nationala a Romaniei pentru ca leul sa se insanatoseasca, dupa care urmeaza alungarea spiritelor rele din Primaria Generala a Capitalei". Pe strada Franceza si strada Lipscani vor avea loc alaiul si impartirea gogosilor sasesti, defilarea fiind incheiata cu intonarea imnului Transilvaniei - "Siebenburgen Land des Segens". Apoi are loc Fuga Lolelor si alungarea spiritelor rele din Centrul Istoric. Manifestarile se vor incheia cu Serbarea Saseasca la Crama Domneasca de pe strada Selari. Carnavalul Lolelor are o traditie in vechiul scaun sasesc din localitatea brasoveana Cincu.

Traditia lolelor situeaza acest obicei in perioada carnavalului, ea avand radacini adanci in activitatea breslelor. In secolele trecute, breslele aveau rolul de a conduce asociatiile mestesugarilor. In fiecare an, in ultima duminica din ianuarie, aveau loc alegeri noi in cadrul acestor forme de asociere profesionala. Cu aceasta ocazie, se celebra obiceiul inmanarii noului staroste a lazii de breasla (Laden forttragen), impreuna cu toate actele breslasilor si calfelor. La intregul ceremonial asistau lolele (Urzeln), personaje mascate cu aspect amuzant, care aveau rolul sa protejeze si sa insoteasca lazile de vecinatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea