De prin lume adunate

#recomandare de weekend #muzeul satului #sfantul dumitru #targ

Recomandare de weekend: Targul de Sfantul Dumitru

Muzeul Satului te invita in perioada 23 - 25 octombrie 2009 sa petreci trei zile alaturi de mesteri, ansambluri populare si artisti de seama la sarbatoarea Sfantului Dumitru, ocrotitorul Muzeului Satului.

De Sfantul Dumitru , la targul oranduit musai pentru voi, se aduna tarani si targoveti, artisti si mesteri populari, pentru a-ti oferi din rodul muncii lor: oale din pamant lucrate pentru sarmale, linguri frumos cioplite in lemn, icoane pe sticla si lemn, instrumente muzicale, podoabe din ceramica si margele pentru domnite cochete, cojoace calduroase si cingatori din piele trainice.

La targ vei gasi produse delicioase din gastronomia traditionala pentru cei mai pretentiosi gurmanzi: zacusca, magiun, carnati si toba, branzeturi si vin.

Vei mai gasi si buruieni tamaduitoare si cu grija alese: busuioc si cimbrisor, craite, levantica, galbenele, coada soricelului sau traista ciobanului. Tot in cadrul targului au loc si concerte de muzica, de chitara clasica , de nai, muzica bizantina, lansari de carte, spectacole de dans popular si multe alte evenimente interactive.

Targul poate fi vizitat de vineri pana duminica intre orele 10:00 - 18:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea