De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #sfanta maria

Recomandare de weekend: Targul de produse traditionale de Sfanta Maria

Obiceiuri stramosesti de Sfanta Maria Mare , navalnic pentru domnisoare, faguri, struguri si muzica populara se gasesc la targul de produse ecologice , traditionale si naturale, care are loc in perioada 13 - 15 august. 

Credinciosii ortodocsi pot praznui sarbatoarea Sfanta Maria Mare pe aleile Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti. Copiii pot degusta, gratuit, produse naturale, ir fetele nemaritate vor primi, cadou, navalnic pentru a-si gasi alesul.

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale va sta sub semnul praznuirii sarbatorii ortodoxe Sfanta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului), iar producatorii vor oferi Bunatati traditionale din toate zonele tarii, Maramures, Oltenia, Muntenia, Moldova si Ardeal.

Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a carui voce a dat viata, cu zeci de ani in urma, celebrei papusi de lemn Aschiuta, ii va antrena, din nou, pe copii intr-un concurs despre cum sa manance sanatos. Sambata si duminica dimineata, intre orele 10-12, copiii care isi aduc parintii la targul de produse traditionale vor putea degusta gratuit din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scarisoara.

Producatorii vor aduce si produse de post. La targ vei gasi dulceturi si gemuri, dar si alte produse precum pastrav prajit si afumat, marinata de pastrav, paine facuta pe vatra, dulciuri de casa, sarmale cu pasat, prajituri de post, sarmale de post, placinta cu urda, prajituri de casa din Maramures, suberek si multe alte bunatati. De la targ nu lipsesc nici bauturile, vinurile, braga, berea preparata in casa, tuica si palinca.

In lada de zestre a bunicii vom gasi covoare oltenesti, carpete sau prosoape. La targ vei gasi si icoane pictate manual pe sticla si pe lemn.

Targul de produse traditionale are loc in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti, de pe bulevardul Marasti. Este deschis intre orele 9.00 - 18.00, iar intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea