De prin lume adunate

#expozitii #evenimente #muzeul taranului roman #evenimente bucuresti

Recomandare de weekend: Expozitia Muzeul Copilariei la Muzeul Taranului Roman

Muzeul National al Taranului Roman te asteapta la expozitia "Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh", in cadrul proiectului "Childhood. Remains and Heritage". In cadrul expozitiei vei avea ocazia sa vezi numeroase obiecte de patrimoniu , traditii rurale si urbane ale copilariei.

Proiectul european "Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu" coordonat de Muzeul National al taranului Roman iti ofera ocazia rara de a urmari si de a participa, cu idei, obiecte si povesti, la realizarea unui muzeu virtual al copilariei.

Dupa aproape un an de documentare si cercetari de teren, se deshide prima sala si prima expozitie . In acest muzeu nu sunt prezentate numai traditiile rurale, dar si cele urbane, nu numai trecutul indepartat, ci si cel recent, precum si prezentul in plina schimbare, sperand sa punem in valoare nu doar diferentele locale, ci si perceptia comuna in timp si spatiu asupra copilariei.

Muzeul Taranului Roman incepe incursiunea in copilarie cu deschiderea primei viitoare sali de muzeu, intitulata "Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh".

De la intrebarea de unde vin copiii? pana la ce se petrece cu ei dupa moarte, de la practici magice de intampinare si menire pana la ceremonia botezului, de la cautari incitante, cum ar fi cea a unui echivalent rural al biberonului, pana la descoperiri nesperate, cum ar fi cele cateva vechi marturii de botez boieresc-urbane, parcursul expozitiei va fi cu siguranta palpitant, atat pentru copii, cat si pentru parinti, educatori, etnologi si bunici.

In cadrul expozitiei, copiii se vor bucura si de un atelier surpriza. Esti astfel invitat la o expozitie interactiva , care iti va aduce aminte de propria copilarie, de jocurile, farmecul si misterele ei. La aceasta expozitie poti merge alaturi de intreaga familie si cu siguranta vei afla lucruri noi si interesante si te vei bucura de o zi placuta alaturi de cei dragi.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 15 aprilie 2012 , de marti pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00. Intrarea este libera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea