De prin lume adunate

#recomandare de weekend #weekend #bucuresti #festival #targ #cadouri #craciun #mos nicolae #sfantul nicolae #film #jucarii

Recomandare de weekend: Dulciuri, cadouri si filme

Weekendul acesta se anunta unul foarte incarcat. Targul de carte, film, handmade sau cadouri de Craciun sunt atractiile capitalei. Daca vrei sa iti faci din timp cumparaturile pentru sarbatorile de Craciun sau Sfantul Nicolae, poti incepe cu targurile de cadouri care au loc in aceasta perioada.
Festivalul Dulciuri pentru toti
In perioada 26 - 29 noiembrie, la Sala polivalenta din Bucuresti, cei mai virtuosi maestri intr-ale dulciurilor vor sustine o adevarata simfonie a aromelor, a culorilor si a formelor irezistibile. Festivalul va gazdui degustari, demonstratii de maiestrie, prezentari detaliate de produse, consursuri, teste si oferte "extra-speciale". Turta dulce, fantani de ciocolata, torturi sau prajituri din martipan sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la acest targ. Tot la festival mai poti incerca diverse variante de ciocolata, prajituri bio sau preparate din miere. La Festivalul Dulciurilor se gasesc atat prajituri clasice, dar si specialitati, precum prajiturile siciliene, cu migdale si nuci. Pretul biletului de intrare este de 5 ron.
Festivalul Filmului Francez
In perioada 26 noiembrie - 3 decembrie 2009, in Bucuresti are loc Festivalul Filmului Francez gazduit de Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Cinema Europa. Cea de-a treisprezecea editie a Festivalului Filmului Francez este una din cele mai asteptate intalniri cinematografice nu numai la Bucuresti ci si in alte orase din Romania pentru ca o parte din filmele selectionate vor pleca la Iasi, Cluj si Timisoara.
Si la aceasta editie, Festivalul Filmului Francez va incerca sa puna in lumina originalitatea si eclectismul cinematografiei franceze prezentand in gros plan doi dintre actorii cei mai cunoscuti la nivel international: Charles Berling si Charlotte Gainsbourg si prin retrospectiva Bernard Tavernier.
Targul de jucarii
A fost odata ca niciodata un tamplar care se numea Gepetto. Intr-o zi el a cioplit din lemn un baietel. Dar, minune! Baietelul a inceput sa topaie si sa vorbeasca! Atunci Gepetto, fericit, l-a numit Pinocchio. Bucuros ca are un copilas, Gepetto, ca un tata grijuliu, i-a cumparat ghiozdan, caiete , carti si l-a trimis la scoala. Prietenul lui Pinocchio era un greieras care-l insotea mereu, dandu-i numai sfaturi bune.
Daca vrei sa retraiesti povestea si sa vezi ce alte jucarii ar mai fi creat Gepetto, te asteptam la JW Marriott, Calea 13 Septembrie, numarul 90, in data de 28 si 29 noiembrie 2009, de la 10:00 la 18:00, sala Ploiesti de la etajul 1. Te vei bucura la primul jucarii din lemn de cele mai simple, frumoase si aproape de suflet jucarii, care iti vor aduce aminte de anii copilariei.
Targul Gaudeamus
In perioada 25 - 29 noiembrie 2009, la Pavilionul Central Romexpo are loc cea de-a XVI-a editie a Targului International Gaudeamus, unul dintre cele mai mari targuri de carte din Europa de Est. Programul evenimentului cuprinde lansari de carte, conferinte, dezbateri si ateliere de creativitate. Timp de cinci zile, 300 de edituri din tara si din strainatate isi vor expune cartile in incinta complexului Romexpo. Cartile de la editia din acest an a targului se vand cu o reducere de pana la 50%.
Dakino
Festivalul International de Film DaKINO este un nume important in lumea filmului. Editia cu numarul al XIX -lea, care va avea loc intre 27 si 29 noiembrie, isi propune sa duca DaKINO spre o noua treapta a existentei sale: un mesaj care va face diferenta, un nou spatiu de desfasurare si, mai ales, o voce noua, mai puternica, a celui mai cunoscut si in acelasi timp longeviv festival de film din Bucuresti. Anul acesta DaKINO va invita la Cinema Scala.
Selectia acestui an isi propune sa aduca in atentia cinefilului roman problemele acute ale mediului, sa incurajeze pro-actiunea, atat a lumii artistice cat si a oamenilor obisnuiti, sa devina prima manifestare eco in cadrul unui Festival de mare amploare si traditie. DaKINO pastreaza si in acest an cele doua sectiuni competitive - documentar si scurtmetraj fictiune de data aceasta pe teme ecologice. Sectiunea paralela a Festivalului va aduce in fata publicului filme de neratat, in premiera pe marele ecrane din Romania.
Targ de cadouri
Pana pe 29 noiembrie Parcul Unirii din fata magazinului Unirea gazduieste Targul de Cadouri al Bucurestiului, locul unde poti gasi cadoul potrivit pentru toate gusturile. La acest targ de cadouri vei gasi cadouri variate si intr-o gama foarte larga. De la haine si ghete pentru copii si adulti, la dulciuri si decoratiuni specifice sarbatorilor de Craciun.
Bazarul lui Mos Nicolae
"Bazarul lui Mos Nicolae" are loc duminica 29 noiembrie, incepand cu ora 11, in clubul Fabrica, de pe strada 11 Iunie. La acest targ ai ocazia sa cunosti o multime de artizani noi din comunitatea Breslo .ro, sa le admiri noile colectii de iarna si bineinteles sa iti alegi cadoul perfect.
Vino in "Bazarul lui Mos Nicolae", intr-o atmosfera plina de caldura si culoare, departe de aglomeratia mall-urilor si galeriilor comerciale, si fa un pas catre lumea unica a handmadeului, direct in mijlocul comunitatii artizanilor handmade din Romania. Artizanii comunitatii te vor surprinde prin multitudinea de produse oferite spre vanzare: gentute, accesorii, hainute, bijuterii, fulare, manusi, palarii, dulciuri, decoratiuni si multe altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea