De prin lume adunate

#recomandare de weekend #unde iesim #casa memoriala #casa memoriala Gellu Naum

Recomandare de weekend: Descopera Casa Memoriala Gellu Naum

Fundatia Calea Victoriei si Moara de hartie te invita sa descoperi Comana, un loc plin de istorie, situat in imediata apropiere a Bucurestilor. Obiectivele pe care le vei vizita sunt Casa Memoriala Gellu Naum si Atelierul Muzeu Moara de hartie.


Excursie culturala


Excursia incepe cu vizitarea Casei Memoriale in care Gellu Naum a scris si a locuit o parte din viata. Vei asculta intamplari adevarate din viata de zi cu zi a lui Gellu Naum, povestite de tanti Marioara, cea care ani de zile a fost martor la multe episoade din viata familiei Naum.

"Nu exista decat eternitatea din care viata este o forma, un accident. Iubesc acest accident. Cand spun eternitate ma gandesc la ceea ce curge, la fluviu si acest accident sunt eu, incantat si imi pare bine de cunostinta", spunea Gellu Naum.

Excursia continua cu vizitarea Atelierului Muzeu Moara de hartie, o initiativa de promovare a mestesugurilor manufacturiere. Vei face o incursiune prin istorie si vei afla informatii extrem de interesante despre inceputurile hartiei in Romania si in lume, despre legatoria de carte si tiparul manual.

Vei avea ocazia sa vezi echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tiparituri vechi, dar si sa asculti povestile din jurul lor. Apoi, vei lua parte la un atelier de tipar inalt unde vei tipari singur un fragment dintr-o poezie scrisa de Gellu Naum, pe o coala de hartie realizata manual la Moara de hartie.

 

Comana, parc natural asemanator Deltei Dunarii

 

Comana se afla in Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejata din Campia Romana, cunoscuta in special pentru Rezervatiile de bujor si ghimpe. Parcul Natural Comana se intinde pe 25.000 de hectare si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Este a doua zona umeda a Romaniei ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii.

Plecarea din Bucuresti, de la Parcul Carol, va fi la ora 10:00, iar evenimentul se va termina in jur de 14:00. Pretul de participare este de 70 de lei. Evenimentul are loc sambata, 31 martie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea