De prin lume adunate

#targ #produse traditionale #agronomie

Ravasitul oilor are loc la Bucuresti

In acest weekend, in Bucuresti are loc ravasitul oilor. Evenimentul aduce la Bucuresti bulz, pastrama, lactate si multe alte bunatati. La targul de produse ecologice , traditionale si naturale bucurestenii se vor delecta cu sirop de papadie si dulceata din flori de salcam.

Pentru prima data la Targului de produse ecologice, traditionale si naturale, produse in ferme si gospodarii taranesti vor fi aduse patru sortimente noi de dulceata: din flori de salcam, banane cu capsuni, banane cu visini si dovleac. De asemenea doamna Alis Ifrim va aduce, din judetul Bacau, sirop de papadie, de brad si gem de prune cu nuci.

Delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, branzeturi diverse, legume bune de pus in borcane, pastravi, sarmalute, prajituri maramuresene, dulceturi alese, vin, palinca si inca multe alte preparate pot fi cumparate de bucurestenii care vor veni la targul de la Agronomie.

 

Poale-n brau, pastrama si vin

 

Din Bucovina, Gabriela Mateiuc va aduce placinte "poale in brau", cozonac, precum si alte placinte specifice zonei. Catalin Condriuc, din Botosani, va aduce pastrama din piept de curcan, piept de rata, carnati din carne curcan, mezeluri diverse din carne de pasare, dar si de porc. Tot de la acesta vei putea cumpara mititei, pastrama de oaie baltuita si carnati de casa.

Strugurii podgoriei Dealu-Mare vor fi transformati in must pentru ca sambata si duminica, bucurestenii sa imbogateasca astfel gustul preparatelor din carne. La targ vei mai gasi si branza proaspata din lapte de capra, iaurt, prajituri preparate cu iaurt din lapte de capra si branzeturi maturate.

 

Zacusca din patru zone ale Romaniei

 

Din Bucovina, Moldova, Muntenia si Olt, gospodinele vor oferi, fiecare dupa reteta locului, o gama diversificata de zacusca, simpla sau cu ciuperci si peste. Pentru cei care doresc sa o pregateasca singuri, dar si pentru cei care isi pregatesc camara de toamna cu muraturi, la targ vei gasi si legume proaspate.

Produse traditionale tataresti, suberek, pide si baclava, vor fi aduse la targ din Medgidia. Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Vei mai gasi si miere de salcam, de mana, de rapita, zmeur, floarea soarelui, de tei si de castan.

 

Aschiuta, prezent la targ

 

Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a carui voce a dat viata, cu zeci de ani in urma, celebrei papusi de lemn Aschiuta, ii va antrena, din nou, pe copii intr-un concurs despre cum sa manance sanatos. Galatenii vor veni si in acest weekend cu braga, bere KlaussWies, Poll si fara alcool.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", de pe bulevardul Marasti.  Targul este deschis in perioada 24 - 26 septembrie 2010, intre orele 9.00 si 18.00. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea