De prin lume adunate

#opera #timp liber #evenimente #evenimente bucuresti # promenada operei

Promenada Operei pe 1 septembrie la Bucuresti

Sambata, 1 septembrie, de la ora 21.00, Opera Nationala din Bucuresti invita publicul la cea de-a VI-a editie a "Promenadei Operei", concert extraordinar in aer liber, devenit deja o traditie a institutiei.

Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB, dinstre spre bulevardul Mihail Kogalniceanu, iar intrarea va fi libera. In acest an spectacolul este realizat cu sprijinul deosebit al Primariei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.

Anul precedent, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol, iar in prima seara de toamna a acestui an, publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum "Carmen" de Georges Bizet, "Nabucco" de Giuseppe Verdi, "Faust" de Charles Gounod, "Tosca" si "Turandot" de Giacomo Puccini, "Samson si Dalila" de Camille Saint-Saens.

Promenada Operei, a VI-a editie, in 1 septembrie

Editia din acest an va aduce in fata publicului pe unii dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB. Printre acestia se numara artistii Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogosan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionut Pascu, Andrada Ioana Rosu, Crina Zancu.

La eveniment vor participa si tinere sperante ale genului liric romanesc, printre care tenorul Ionut Hotea.

Un invitat special al serii va fi basul Marcel Rosca, solist la Aalto Oper din Essen din Germania, unde a cantat roluri importante ca: Filippo din "Don Carlo", Zaccaria din "Nabucco", Boris Godunov din opera cu acelasi titlu, Gremin din "Evgheni Oneghin", cat si roluri din mai toate operele lui Richard Wagner. A fost oaspete in marile teatre de opera din Germania, la Berlin, Hamburg, Düsseldorf, Munchen, Stuttgart, Frankfurt, Dresda, dar si in afara Germaniei, la Paris, Torino, Viena, Barcelona, Valencia, Buenos Aires, Bruxelles, Amsterdam.

O prezenta deosebita la editia din acest an este corul Operei Nationale Bucuresti. Corul Operei Nationale din Bucuresti este pregatit de maestrul Stelian Olariu, care va interpreta fragmente binecunoscute precum Marsul triumfal din opera "Aida", Corul sclavilor din opera "Nabucco" si Corul soldatilor din "Faust". Orchestra, corul si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Opere cunoscute la Promenada Operei

Cei prezenti la Promenada Operei vor avea parte si de fragmente celebre din opere precum "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Il Barbiere di Siviglia" de Gioachino Rossini sau "Rusalka" de Antonin Dvorak.

Tot in cadrul evenimentului, publicul va putea asculta si lucrari muzicale indragite ca "O, sole mio!" sau "Granada". Evenimentul este prezentat de actorul Adrian Paduraru.

Muzica de calitate, artisti de valoare, un program variat, o seara in aer liber, un eveniment cu intrare libera sunt doar cateva dintre atributele unei manifestari culturale pe care bucurestenii nu trebuie sa o rateze.

Pe langa programul zilnice de spectacole de opera si balet, Opera Nationala din Bucuresti organizeaza si alte evenimente speciale precum spectacole aniversare sau omagiale, expozitii, seri de gala, recitaluri, cursuri de balet sau master-class-uri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea