De prin lume adunate

#teatrul masca #teatrul national #premiere teatrale #piese teatru #stagiunea 2012 #Godot Cafe Teatru

Premiere teatrale in luna ianuarie

Inceputul anului aduce in teatrele din Bucuresti cateva spectacole noi, pe care nu trebuie sa le ratezi. Teatrul Masca, Teatrul National sau Godot Cafe Teatru te asteapta cu spectacole inedite, pline de farmec.


Iata ce nu trebuie sa ratezi in aceasta stagiune:

Salome la Teatrul Masca

Salome este un spectacol despre descoperirea celor mai adanci obsesii din interiorul uman. Obsesii care au toate la baza incalcarea unei ordini supraumane, unei oranduiri ancestrale pe care omul, in dorinta bolnava a cautarii si a asumarii puterii totale asupra a tot ce traieste, o incalca uitand ca, la urma urmelor, undeva, totul ii sta scris deja.

Salome, printesa Iudeei, fiica imparatesei Herodiada si nepoata regelui Irod, ulterior tata vitreg , este scindata, in devenirea ei din fata in femeie, intre nevoia de puritate si pofta carnala pe care i-o trezeste Ioan Botezatorul.

Irod, cel mai puternic personaj ca functie imperiala si totusi cel mai slab din punct de vedere uman, se zvarcoleste mai intai in pofta nebuna, incestuoasa pentru Salome iar mai apoi in sumbra presimtire ca omorarea unui profet ii va aduce cu siguranta un destin tragic.

Dincolo de binecunoscutul subiect biblic al taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul, acest musical ofera contextul oportun pentru a patrunde in interiorul sufletului si psihicului fiecarui personaj in parte.

Din distributie fac parte Sorin Dinculescu, Anamaria Paslaru, Emilia Manea, Alexandru Nagy si Victor Apetrei. Tot la Teatrul Masca, in luna ianuarie mai poti merge si la premiera spectacolelor "Cele trei printese" si "Matraguna".


Don Juan I want more la Godot Cafe Teatru

Don Juan I want more este un spectacol fantezie, dupa celebra comedie a lui Molier, pe cat de delicat, pe atat de intens, ca un poem de Baudelaire. Este un spectacol despre Teatru ca spatiu al Jocului, spatiu al seductiei, al senzatiilor si al senzualitatii, cu personaje care seamana cu niste fluturi de noapte, actorii, don juanii dezinteresati ai acestui spatiu numit Teatru.

Pentru un spatiu in care cu putina imaginatie, Don Juan I want more este un spectacol in care totul e posibil, dincolo de reguli si conventii, care mizeaza pe fantezie si visceralitate cu reverberatii in realitatea imediata sau indepartata, de acum sau de oricand.

Din distributie fac parte Cristina Mihailescu, Larisa Enache , Ioana Elecfi si Claudia Susanu.


Vizita batranei doamne la Teatrul National

Unul dintre cei mai importanti dramaturgi ai lumii, Friedrich Dürrenmatt, ridica o intrebare mai acuta, azi, decat oricand: Poate un miliard de dolari sa cumpere constiinta unui intreg oras? "Vizita batranei doamne" este un text despre umanitatea redusa la scara unui umil targ de provincie, construit pe o necrutatoare satira de moravuri care anihileaza barierele dintre victime si calai.

"Vizita batranei doamne" este un spectacol cu o regie de o uluitoare plasticitate si un surprinzator dinamism si care pune stralucit in valoare nenumaratele posibilitati tehnice ale Salii Mari. O scenografie fabuloasa recreeaza cu inventivitate un oras in plina miscare pentru a-i conferi spectatorului iluzia ca se afla in inima actiunii.

Amestec de comedie feroce si drama, "Vizita batranei doamne" este un spectacol despre vina, razbunare si lacomie, un spectacol cladit pe o interogatie care incomodeaza: ce pret are constiinta fiecaruia dintre noi?

Din distributie fac parte: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Afrodita Androne, Mircea Albulescu, Marius Manole, Ovidiu Cuncea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea