De prin lume adunate

#teatru #tnb #premiera #spectacol #radu_afrim

Premiera Avalansa la Teatrul National din Bucuresti

Radu Afrim aduce " Avalansa " de Tuncer Cucenoglu, in premiera pe tara, la sala Atelier a TNB. Spectacolul este o tulburatoare poveste despre privarea de libertate si consecintele dramatice ale fricii asupra ratiunii.

Aflat pentru prima data la o montare pe scena Nationalului, regizorul avangardist Radu Afrim propune o viziune cu o puternica incarcatura metaforica, pornind de la un subiect straniu si inedit. Avalansa este o metafora amara a cautarii libertatii, un strigat de speranta, o fictiune unde asemanarile cu regimurile totalitare nu sunt catusi de putin intamplatoare.

Halucinant si provocator, imaginat intr-un decor sugestiv creat de scenografa Iuliana Vilsan, spectacolul reuneste o distributie de zile mari: Ilinca Tomoroveanu, Mircea Rusu, Marius Manole, Ana Ciontea , Rodica Ionescu, Constantin Cojocaru, Vitalie Bichir, Raluca Petra si Aristita Diamandi.

Clasic al dramaturgiei turcesti contemporane, jucat in prezent si pe alte scene europene, autorul textului, Tuncer Cucenoglu a tinut sa fie prezent la premiera romaneasca a piesei sale.

Primele spectacole au loc in zilele de 7, 14 si 15 decembrie, de la ora 19.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea