De prin lume adunate

#lectura #concurs #editura leda

Povestile reformulate ale copilariei

Chiar daca am depasit poate demult varsta copilariei, inca mai suntem atrasi de povestile pe care mama sau bunica ni le spuneau inainte de culcare. In aceste timpuri de criza atat financiara, cat si morala si sociala, incepem sa redescoperim vechile valori si placeri ale vietii.

Una dintre aceste placeri este si cititul. Aceasta activitate simpla si banala poate pentru cautatorii de senzatii tari aduce numeroase beneficii atat intelectului, cati si starii noastre psihice, de bine. Intr-o lume alerta si plina de obstacole sociale la tot pasul, este bine sa mai evadam uneori si prin lectura.

Descoperim astfel lumi si povesti noi, invatam sa ne adaptam la mediul inconjurator sau, dimpotriva, incepem sa visam cu ochii deschisi si sa rememoram copilaria fericita. Editura Leda ne invita astfel pe toti la lectura si ofera un pachet de cinci carti care ne promit deconectare de la rutina cotidiana.

 

Antologia Granta. Cei mai buni tineri romancieri britanici

Din zece in zece ani, prestigioasa revista anglo-americana Granta propune cel mai ambitios pariu al lumii literare britanice: antologia Celor mai buni tineri romancieri britanici. Radiografia culturala, asteptata de fiecare data cu sufletul la gura de presa, de mediile culturale si academice, dar si de cititori, identifica, in urma unei selectii si jurizari acerbe, douazeci dintre cei mai valorosi scriitori britanici sub varsta de patruzeci de ani.

 

Mostenitorii de William Golding

La venirea primaverii, oamenii isi parasesc adapostul de iarna, de pe tarmul marii, si se indreapta pe vechile carari, umblate tot de ei, catre munte. Dar in acest an se petrec lucruri stranii, inspaimantatoare, cum nu s-au mai intamplat niciodata. Printre frunze, ei percep zgomote si mirosuri nemaiintalnite si zaresc fiinte noi, de neinchipuit. Ceea ce nu stiu, si probabil ca nu vor apuca sa afle, este ca vremea oamenilor ca ei se apropie de sfarsit, iar lumea lor va fi mostenita de altii.

 

Alba ca Zapada de Donald Barthelme

Alba-ca-Zapada a lui Donald Barthelme este un remake, in cheie hilara, neconventionala si ludico-erotica, al celebrului basm universal. Barthelme experimenteaza in materie de perspectiva si stil narativ, luand binecunoscutele personaje ale copilariei noastre si remodelandu-le sub chipul unor personaje cu o viata sexuala activa si o psihologie complexa, urmand paradigma satirei postmoderniste.

 

Am trait vremuri moderne de Linda Grant

Suntem in aprilie 1946. O tanara coafeza din cartierul londonez Soho se imbarca spre Palestina, unde se aduna evrei din toata Europa, unii refugiati, altii doar idealisti, cu gandul sa inceapa o viata noua intr-o tara nou-constituita. In stralucitorul si cosmopolitul oras Tel Aviv, totul pare cu putinta, o noua identitate pentru toti, un nou tip de evreu, de femeie, totul pare perfect realizabil. Evelyn , care se pricepe la deghizari, se reinventeaza pe acel taram al tuturor posibilitatilor.

 

Atlasul continentelor incetosate de Ihsan Oktay Anar

Cartea lui Ihsan Oktay Anar propune cititorului o lume fabuloasa, la granita dintre real si fantastic, cu personaje pitoresti, desprinse din medii dintre cele mai diverse si animate de teluri adeseori surprinzatoare. La fel de fabulos este si Istanbulul lui Ihsan Oktay Anar, un oras cu repere istorice amagitoare, in care reverie se impleteste cu legenda, iar realitatea cu fictiunea, in care se tes intrigi si se viseaza intens.
 

Castiga cinci carti oferite de Editura Leda


Timp Liber.acasa.ro impreuna cu Editura Leda te invita sa participi la concursul „Castiga cinci carti oferite de Editura Leda!”. Premiul este forma dintr-un pachet de cinci carti: “Antologia Granta”, “Mostenitorii”, “Alba-ca-zapada”, “Atlasul continentelor incetosate”, “Am trait vremuri moderne”.

Pentru a putea concura va trebui sa raspunzi la intrebarea adresata pe forum.acasa.ro: „Cat de mult mai cititi in ultima vreme si care sunt cartile preferate pe care le cumpararti?”

Va fi premiat cel mai interesant si original raspuns!
Argumenteaza-ti opinia!

Pentru a raspunde pe forum da click AICI.

Nu uita ca pentru a comenta pe forum acasa.ro trebuie sa iti creezi cont pe acasa.ro. In cazul in care nu ai deja, poti sa te inregistrezi AICI.

Important! Pentru a-ti acorda premiul, adresa de e-mail trebuie sa fie valida, iar datele personale - corecte!

Concursul se desfasoara in perioada 15 februarie – 15 martie. Castigatorul va fi anuntat in data de 15 martie, atat in pagina de concurs, cat si personal pe adresa de e-mail.
 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea