De prin lume adunate

#sculpturi in copaci #galerie arta urbana #michelangelo #igor dzheknavarov

Povestea artistului care transforma copacii uscati in sculpuri surprinzatoare

Igor Dzheknavarov a transformat in ultimii sase ani orasul ucrainean Simferpol intr-o adevarata galerie de arta urbana. Acesta a sculptat prin oras statui din trunchiuri de copaci uscati, gasiti prin parcuri sau pe strazi.

Ucraineanul spune despre el ca este co-artist, intrucat operele lui sunt inspirate de unicitatea liniilor copacilor din care sculpteaza.



Bucatar cu talent de sculptor

Surprinzator, meseria de baza a barbatului este cea de bucatar. Igor Dzheknavarov a declarat in gluma ca "gatitul este cea mai mare arta. Daca poti sa prajesti cartofi, poti sa faci orice", a mentionat ucraineanul, potrivit "Oddity Central".



Igor Dzheknavarov a invatat sa sculpteze in urma cu zece ani si ulterior si-a dat seama ca poate schimba aspectul orasului sau, infrumusetandu-l cu ajutorul sculpturilor sale. Asadar, a inceput sa aplice tot ce a invatat despre sculptura in realizarea unui oras unic in lume, o adevarata galerie de arta urbana.



Identitatea barbatului a iesit la iveala de curand, dupa ce mass media locala a inceput sa faca investigatii, intrucat locuitorii orasului ucrainean au inceput sa se intrebe cine este artistul care transforma opere de arta din natura moarta. Initial s-a crezut ca este vorba despre un grup de artisti, deoarece sculpturile erau realizate in cele mai mici detalii.



Dzheknavarov si Michelangelo

Fiind intrebat cum de a decis sa se apuce de sculptat, artistul ucrainean a declarat ca are aceeasi relatie cu lemnul pe care Michelangelo a avut-o cu marmura. La fel cum artistul italian se uita la o bucata de marmura si stia ca o s-o transforme in sculptura lui David, tot asa si Igor Dzheknavarov stie in ce va transforma trunchiul de copac uscat, in momentul in care il vede.



Barbatul nu stie exact cate opere a creat pana acum, intrucat lucreaza in paralel si la alte sculpturi care n-au legatura cu aspectul general al orasului. Igor Dzheknavarov a declarat pentru mass media din Ucraina ca petrece in jur de doua saptamani pentru a definitiva o sculptura in orasul Simferpol.



Sursa foto: cdn.informationnigeria.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea