De prin lume adunate

#gaudeamus #carte #targ

Poftiti la targul Gaudeamus

In perioada 19 - 23 noiembrie are loc in Pavilionul Central Romexpo cea de a cincisprezecea editie a Targului International Gaudeamus . Targul este organizat de  Societatea Romana de Radiodifuziune.

Evenimentul va gazdui peste 400 de evenimente, in majoritate lansari de volume ale autorilor romani si ale celor straini tradusi in limba romana. Printre punctele de atractie la Gaudeamus 2008 se numara lansarea volumului "O istorie critica a literaturii romane" de Nicolae Manolescu si vernisajul expozitiei " Leonardo da Vinci - Inventiile unui geniu". Expozitia include reproduceri ale masinilor inventate si proiectate de Da Vinci.

Printre evenimentele importante din cadrul Targului se numara dezbaterea pe tema "Comunismul si fictionalizarea lui", care va avea loc miercuri si seminarul "Multilingvismul si anul european 2008 al dialogului intercultural", organizat de Radio Romania.

Un alt eveniment important care va fi marcat prin lansari de carte este si aniversarea a 10 ani a Casei Radio. Cu aceasta ocazie, la targul gaudeamus va fi lansata colectia de teatru radiofonic pe CD "Fonoteca de aur". Colectia include "Integrala Alecsandri", "Integrala Caragiale " si "Integrala Moliere".

Programul de vizitare a Targului este urmatorul:

- miercuri - vineri: intre orele 11.00 si 20.00;
- sambata, intre orele 10.00 si 20.00;
- duminica, intre orele 10.00 si 16.00.

Accesul general al vizitatorilor va fi permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de 3,5 lei, care vor fi folosite pentru tombola Gaudeamus. Elevii, studentii, cadrele didactice, membrii de uniuni ale scriitorilor si jurnalistii vor avea acces gratuit in cadrul evenimentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea