De prin lume adunate

#targuri #produse traditionale #evenimente #muzeul taranului roman #evenimente bucuresti

Piata Taraneasca la Muzeul Taranului Roman

Intre 27 si 29 aprilie, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, zeci de producatori te asteapta la Muzeul National al Taranului Roman, la Piata Taraneasca, cu produse traditionale romanesti si nu numai.

Telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi la targ. Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, la targ vei gasi si vin, palinca si licoare salajana.

Bunatati din toate colturile tarii

Li se adauga produse traditionale din carne de porc, vitel, oaie, gasca din Galati, Botosani, Suceava, Ialomita si Iasi, cascavaluri olandeze si dulciuri unguresti.

La targ vei mai gasi si siropuri din muguri de brad si din fructe de padure, dulceturi de afine, capsune, merisoare, zacusti de ghebe si hribi, prajituri muntenesti si maramuresene, cozonaci, ciocolata de casa si halvita din miere, placinta de Turnu si alte deserturi delicioase.

Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, mere si pere din livada, turta dulce, covrigi de la Pitesti si kurtos kalacs. Din Muntii Apuseni vei gasi ceaiuri, tincturi, siropuri si alifii terapeutice. Mesterii populari te vor intampina cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare.

La targul de la Muzeul Taranului Roman vei putea degusta din toate bunatatile. Piata Taraneasca are loc intre 27 si 29 aprilie, de la orele 10.00 pana la orele 18.00, in curtea Muzeul Taranului.

Expozitii si festivaluri la Muzeul Taranului Roman

Tot in aceasta perioada, La Muzeul Taranului Roman se desfasoara si expozitia "Frumoasele straie taranesti ale doamnelor de la oras", care contine fotografii care infatiseaza doamnele din nobilimea si burghezia romaneasca, care poarta costume traditionale romanesti, si Festivalul Filmului Evreiesc, unde vei putea participa la expozitii de arta, workshop-uri si dezbateri cu tematica iudaica.

Muzeul Taranului Roman se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 3, in apropiere de Piata Victoriei. Este deschis de marti pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea