De prin lume adunate

#audiobook #librarie #humanitas #petre tutea #gabriel liiceanu #george toparceanu #neagu djuvara

Petre Tutea reeditat la Humanitas Multimedia

Succesele anului 2009 revin in librarii , in tiraje noi pentru placeri vechi. Editura Humanitas a reeditat trei -uri de colectie, pline de talc si farmec.

George Topirceanu - El major si ea Minora

El major si ea minora contine 24 de poezii de George Topirceanu in lectura domnului Andrei Plesu. Este un audiobook plin de umor si farmec care va cuceri inimile tuturor.

"Topirceanu a fost una din voluptatile literare ale adolescentei mele. Un perfect dozaj de mestesug, si ironie, rezumat gratios al unei Romanii belle-epoque, asa cum imi place sa mi-o imaginez: cu ragazuri civilizate, indrazneli citadine si candori rurale. Se spune, mereu, ca poezia lui Topirceanu este minora. Se poate. Dar exista un minorat sfasietor al fiecarui fragment de viata, daca il privim pe fundalul monumental al celor doua-trei evenimente majore de care nu scapa nimeni. Majora cu adevarat e, in fond, numai moartea. Restul e zbaterea minora a cotidianului, materia trecatoare a unei trecatoare umanitati. Cu alte cuvinte, restul e Topirceanu” declara Andrei Plesu.

Pretul in librarii este de 40 lei.

- Vorbe memorabile

"Cum singur spune, Tutea s-a revarsat in altii. Cand apele spiritului sau s-au retras, ele au lasat in urma, cristaline, slefuite de patima, suferinta si inteligenta, cateva sute de vorbe memorabile" declara Gabriel Liiceanu.

"La inchisoare, grija mea a fost sa nu fac neamul romanesc de ras. Si toti din generatia mea au simtit aceasta grija. Daca ma schingiuiau ca sa marturisesc ca sunt tampit, nu ma interesa, dar daca era ca sa nu mai fac pe romanul, ma lasam schingiuit pana la moarte. Eu nu stiu daca vom fi apreciati pentru ceea ce am facut; important e ca n-am facut-o niciodata doar declarativ, ci ca am suferit pentru un ideal. E o monstruozitate sa ajungi sa suferi pentru un ideal in mod fizic", spunea Petre Tutea .

Pretul in librarii este de 30 de lei.

- O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri

Editia integrala in varianta audio a volumului O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri prezinta intr-un mod sintetic si original momentele-cheie din trecutul nostru, fara tabuuri sau prejudecati, scotand la lumina intamplari mai putin cunoscute, dar revelatoare.

Autor al unor erudite studii de istorie si filozofia istoriei, premiat de Academia Franceza, profesorul Neagu Djuvara lasa la o parte tonul academic pentru a ne povesti si explica istoria noastra, cu bune si cu rele, cu decizii mai putin inspirate sau cu indrazneli sclipitoare.

Pretul in librarii este de 175 de lei.

Participa la concursul nostru si afla daca pe 18 februarie mergi sa vezi celebri patinatori rusi in "Stelele Moscovei pe Gheata"

Acasa.ro si Compania de teatru Passe Partout Dan Puric te invita la teatru. Participa la concursurile noastre si afla daca vei castiga. Detalii aici si aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea