De prin lume adunate

# pescuit cu magnet #pescuit magnet #hobby

Pescuitul cu magnet - un hobby unde te poti relaxa activ

Cauti un hobby care sa te ajute sa te relaxezi si sa te deconectezi in natura? O astfel de activitate poate fi pescuitul cu magnet, care iti permite sa te relaxezi activ incercand sa gasesti ceva ce... altii au aruncat!Asa cum detectoarele de metale se folosesc pentru a gasi obiecte metalice in pamant, pescuitul cu magnet foloseste magneti foarte puternici pentru a gasi obiectele metalice in apa. Ti-ai scapat vreodata cheile intr-un canal in timp ce te dadeai jos din masina? Sau briceagul preferat in lac cand te aflai cu barca la pescuit?

 

Probabil ca multi au patit-o si atsfel a inceput sa se contureze acest nou fenomen denumit pescuitul cu magnet. Intre timp, a devenit un hobby cu drepturi depline, o adevarata vanatoare acvatica de comori, ce inglobeaza totodata si o componenta ecologica. 

Ce este pescuitul cu magnet?

Pescuitul cu magnet este un altfel de hobby, care poate parea neobisnuit si bizar, dar este, in fapt, o activitate care se bucura de o mare popularitate in Europa, in ultimii ani. Aceasta activitate presupune utilizarea de magneti de pescuit pentru a prinde sau recupera obiecte metalice de pe fundul unei ape. Conceptul este unul destul de simplu: atasezi un magnet puternic la capatul unei franghii, il arunci intr-un lac, rau, iaz sau orice alt corp de apa, apoi il tragi usor pe fundul apei pana se ataseaza un obiect de el.

De ce ai face asa ceva, te intrebi? Dupa cum am mentionat mai sus, pe langa ideea de relaxare, aceasta activitate are si o componenta ecologica. Imagineaza-ti ca astfel se pot elimina tone de gunoi din apa, curatand astfel raul local sau facand dintr-un lac un loc mai sigur pentru a inota. De asemenea, te poti bucura de pescuit fara a rani vreun peste. Principala atractie, totusi, o constituie posibilitatea de a gasi adevarate comori scufundate pe fundul unui lac sau al unui rau.

Pescuitul cu magnet este o modalitate ecologica de a pescui, deoarece are un impact mai mic asupra mediului decat pescuitul traditional. Pentru cei care practica acest tip de pescuit, aceasta este o alta modalitate de a scapa de vietile lor aglomerate si de a se elibera putin de stresul cotidian. 

In general, pescuitul cu magnet este o distractie inofensiva si interesanta, pe care o poti face impreuna cu familia sau prietenii. Exista multe tipuri diferite de magneti de pescuit pe piata si este important sa alegi unul de calitate si cu o putere de atractie corespunzatoare pentru ceea ce ti-ai propus tu sa faci.

De ce anume ai nevoie pentru pescuitul cu magnet?

Cei mai buni magneti de pescuit sunt cei fabricati din amestesc de neodim, fier si bor, pe care ii poti gasi pe magnetfishing.ro. Acesti magneti sunt, de regula, compacti si au o putere de atractie uriasa, variind de la 90 pana la 500 de kilograme capacitate de tragere. Un lucru important de retinut este ca acesti magneti pot deteriora electronicele si, de asemenea, pot provoca rani! A nu se incerca punerea a doi magneti de acest tip laolalta, deoarece exista posibilitatea ca acestia sa se sparga sub forta degajata.

In plus, vei avea nevoie de o franghie lunga si rezistenta. Este recomandat sa utilizezi o franghie de cel putin 15 metri lungime, deoarece aceasta este adecvata pentru ape mai putin adanci si pentru pescuit in majoritatea locurilor. De asemenea, este indicat sa folosesti si un carlig, pentru obiectele mai dificil de scos  de sub apa. Prinde acest carlig la capatul opus al franghiei de care ai atasat magnetul, trage obiectul gasit  aproape de suprafata apei, apuca franghia de la mijloc si arunca carligul dupa el pentru o mai buna aderenta.

Ce poti prinde cand pescuiesti cu magnet?

Dupa cum iti poti imagina, exista nenumarate lucruri pe care le poti prinde in timp ce pescuiesti cu magnet. Orice obiect de metal sau care contine metal este la indemana ta, de la piulite si suruburi pana la placute de inmatriculare, indicatoare rutiere, biciclete, unelte sau chiar incaltaminte veche.

Persoanele care au acest hobby au facut, de-a lungul timpului, descoperiri fascinante in cautarea lor de comori ascunse pe fundul apelor, de la gloante, grenade, sabii, revolvere pana la ancore sau elici. Asadar, pentru a-ti imbunatati sansele de a descoperi ceva cu adevarat special, mergi la pescuit cu magnet in locuri cu un trecut interesant si bogat sau in care au avut loc, candva, batalii istorice.

FOTO: magnetfishing.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea