De prin lume adunate

#luminite #craciun #sarbatori

Pe 5 decembrie se aprind luminitele de Craciun in Bucuresti

In ajun de Mos Nicolae, pe 5 decembie, Bucurestiul imbraca straiele de sarbatoare. In acest an, bucurestenii vor fi intampinati cu un targ de produse traditionale de sezon in parcul Cismigiu. Parcul va fi decorat cu luminite care vor fi aprinse o data cu cele de pe bulevardele principale. Tot in parcul Cismigiu se va instala si un brad de 25 de metri. La rondul de la Universitate va fi montat si bradul electric, care se va aprinde tot pe 5 decembrie.

 

Cred in Mos Craciun, in parcul Cismigiu
 

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, Primaria Municipiului Bucuresti te asteapta la evenimentul Cred in Mos Craciun, desfasurat in parcul Cismigiu. Si in acest an, Parcul Cismigiu devine taramul povestilor de iarna. Chiar de la intrarea in parc, Bradul de Craciun va ura bun venit tuturor, alaturi de personaje indragite de basm. Ingerasi, cerbi, pinguini, oameni de zapada si personaje de poveste te vor introduce in atmosfera sarbatorilor de iarna.

Pe 5 decembrie se va deschide si Targul de Craciun, unul dintre principalele repere ale manifestarii. Casutele special amenajate vor asteapta oaspetii cu bunatati si suveniruri de sezon. Intr-un spatiu magic, creat special pentru sarbatorile de iarna, vizitatorii vor putea admira bradul, sania mosului, ieslea Nasterii Domnului si casa lui Mos Craciun.

Pe scena amenajata langa patinoar vor canta colindatori, coruri laice si religioase, trupe folk si pop-rock. Printre artistii care vor urca pe scena se numara Directia 5, Narcisa Suciu, Radu Ille , Hara, Gabriel Cotabita & Andrei Tudor Band, Ioan Gyuri Pascu, Bere Gratis, Brass Quintet si Corurile Sound, Evangelia, Consonance.
 

Oraselul lui Mos Craciun in parcul moghioros
 

Pe 1 decembrie, in parcul Moghioros, primarul sectorului 6, Cristian Poteras va inaugura "Oraseul lui Mos Craciun". Bucurestenii se vor putea delecta cu Produse culinare traditionale si vor putea sa aleaga si cadouri pentru cei dragi. Primarul promite de attfel ca intreg sectorul 6 va deveni pe perioada sarbatorilor " Tara lui Mos Craciun ". Toate intersectiile si parcurile mari din sector vor fi decorate cu turturi uriasi, ghirlande magice, figurine in forma de Mos Craciun, ursi si oameni de zapada si brazi împodobiti.
 

Acasa la Mos Craciun, in parcul Lumea Copiilor
 

Si in sectorul 4 al capitalei, primarul Cristiana Popescu Piedone va aprinde luminitele de Craciun pe data de 1 decembrie. De Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie, parcul Lumea Copiilor va gazdui evenimentul "Acasa la Mos Craciun". In parc vor fi amenajate casute din lemn unde bucurestenii vor gasi produse traditionale romanesti si cadouri de sezon.
 

Decoratiuni de Craciun si in sectorul 3 al capitalei
 

Si sectorul 3 al capitalei se pregateste pentru sarbatorile de iarna. Primarul Liviu Negoita le promite bucurestenilor un sector decorat cu un Mos Craciun, ingerasi, decoratiuni luminoase , oameni de zapada, soldatei, clopotei, ghirlande, elfi si castele.
 

Parcul Kiseleff, cu bunatati si targuri traditionale
 

Si sectorul 1 al Bucurestiului se pregateste intens pentru sarbatorile de iarna. Aici luminitele vor fi aprinse de Sfantul Nicolae, de primarul Andrei Chiliman. Parcul Kiseleff va gazdui in fiecare weekend targuri de cadouri, antichitati si produse culinare romanesti. Bucurestenii vor gasi aici o gama variata de cadouri pentru cei dragi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea