De prin lume adunate

Patapievici a fost ales vicepresedinte al EUNIC

La reuniunea de la Berlin (20-21 iunie 2008) a conducatorilor institutiilor culturale membre ale organizatiei EUNIC, reteaua institutelor culturale din Uniunea Europeana, Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman, a fost ales vicepresedinte al acestui important organism cultural.

H.-R. Patapievici va detine timp de doi ani functia de vicepresedinte al EUNIC, urmand ca in anul 2010 sa devina presedintele organizatiei.

EUNIC (European Union National Institutes for Culture, www.eunic-europe.eu) este o retea a institutelor culturale nationale din Europa, constituita la Praga in 2006, la initiativa British Council .

In prezent, EUNIC reuneste organizatii culturale de nivel national din 25 de tari ale Uniunii Europene, dintre care multe sunt deja bine cunoscute, prin impactul pe care l-au avut asupra relatiilor culturale internationale - British Council, Institut Francais, Goethe Institut, Instituto Cervantes , Instituto Camoes, Institutele Italiene de Cultura.

Romania, prin Institutul Cultural Roman, a aderat la aceasta retea in iunie 2007, iar in primavara acestui an a avut loc sedinta de constituire a sectiei EUNIC-Romania. EUNIC are vocatia de a deveni vocea culturala a Europei unite in lume si reprezentantul institutional pe langa organismele Uniunii Europene al intereselor tuturor organizatiilor culturale de nivel national din Europa.

In 2007, presedinte EUNIC a fost ambasadorul Emil Brix (Austria, Ministerul de Externe ), in 2008 functia este asumata de Hans-Georg Knopp (Germania, Goethe-Institut), in 2009 ea ii va reveni lui Finn Andersen (Danemarca, Danske Kulturinstitut), iar in 2010 lui H.-R. Patapievici (Romania, ICR).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea