De prin lume adunate

#carting #pilot pentru o zi #pasiune

Pasionat de carting? Cum poti fi pilot pentru o zi

Stii ca ai ocazia sa conduci karturi de mare viteza in mijlocul unei zile de munca? Vmax Karting este cea mai mare pista de indoor karting din sud-estul Europei si este chiar in Bucuresti, la Romexpo.

Robert Visoiu si Matei Mihaescu, fondatorii Vmax si totodata doi piloti de curse profesionisti au lansat acest proiect din dorinta de a oferi cea mai buna experienta de pilotaj pe o pista ultra moderna, cu karturi electrice de ultima generatie. Practic isi doresc sa ofere publicului, putin din ceea ce au trait ei concurand in Karting si Formula. 

Matei Mihaescu a explicat care este cel mai mare avantaj competitiv al lor si de ce au ales varianta eco-friendly. Karturile electrice au cuplu mult mai mare fata de karturile pe benzina, sunt mult mai rapide si nu in ultimul rand emana zero noxe. Toate aceste avantaje pe un circuit supraetajat, deschis pe tot parcursul anului.

Experienta in pilotaj nu conteaza, spune Robert Visoiu. Acesta povesteste ca vede zilnic piloti de la 8 ani, pana la varste inaintate. Indiferent de varsta iti poti indeplini visul de a fi pilot, chiar si pentru o zi.

Compania ofera servicii complete, de la sesiuni de karting pana la Grand Prix-uri dar si evenimente private.

Dar cum este experienta in realitate?

Urmarind sunetul muzicii si al scartaitului cauciucurilor, ajungi in fata unei cladiri mari cu terasa, unde cu siguranta vei gasi un grup care poarta o conversatie aprinsa despre viraje si sutimi de secunda.

Cand ajungi la VMax incepi prin a-ti crea profilul de pilot, apoi asisti la un instructaj despre siguranta pe circuit si modul de pilotare al karturilor, iar in final iti vei alege o casca de curse viu colorata.

In scurt timp vei observa ca pe un panou apar poza si numele tau alaturi de cele ale rivalilor tai. In acest moment apare un sentiment intens de anticipare, un gol in stomac, ca si cand urmeaza sa urci la volanul unui bolid de Formula 1. Karturile pentru adulti pot atinge viteze de pana la 60 km/h.

Este timpul pentru cursa! Pe langa podurile care adauga un nou element de dificultate pe pista supraetajata, sunt si multe viraje de complexitate diferita care te forteaza sa stai concentrat 100% si sa gandesti in avans fiecare miscare.

Pe circuit ai parte de depasiri riscante, drifturi in acul de par si viteza mare cu butonul de boost apasat. Suna super palpitant, nu? Este cu siguranta una dintre cele mai intense experiente de pilotaj pe care le gasesti in Bucuresti.

Iar pentru pilotii care vor sa incerce ceva si mai extrem, daca reusesti sa scoti timp sub un minut deblochezi un nou tip de sesiune, sesiunea VMax, unde karturile merg in viteza lor maxima (in jur de 65 km/h), adica cu butonul de boost activat permanent.

La finalul cursei te poti bucura de victorie la restaurantul din locatie, cu un burger sau alte feluri de mancare din meniul international. Iar daca ai noroc, ii poti gasi si pe Robert si Matei care sunt fericiti sa te ajute cu sfaturi despre pilotaj si cum sa urci pe leaderboard-ul VMax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea