INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

#pascal bruckner #roman

Pascal Bruckner: Iubito, eu ma micsorez...!

«Iubito, eu ma micsorez!... se inscrie intr-o traditie literara si picturala care m-a pasionat intotdeauna, aceea referitoare la transformarea corpului, dilatarea, marirea, diminuarea lui, traditie care merge de la Rabelais la Marcel Ayme, trecand prin Swift, Voltaire, Balzac, Lewis Carroll, F. S. Fitzgerald, Richard Matheson si multi altii.

Intr-o epoca in care omenirea, dupa cate ne anunta savantii, nu inceteaza sa creasca in inaltime, romanul meu reia, dintr-un unghi nou tema micsorarii (...)»

Solange: bogata, frumoasa, roscata, 1,85 m. O minune de femeie! Leon: simpatic, orfelin, 1,66. Dragostea lor este nebuna, oarba, totala, rodnica: primul dintre cei patru copii ai lor nu intarzie sa apara la noua luni de la casatorie. Dar, vai! Cu fiecare pro g enitura, Leon mai scade cateva zeci de centimetri, devine – spre disperarea lui – din ce in ce mai mic in ochii celor pe care ii iubeste...

« Pascal Bruckner a scris un roman de suspans comic si usturator, care i-a reusit . Se poate citi ca o pilda filosofica ce stigmatizeaza una dintre cele mai insuportabile tendinte ale epocii noastre, cultul copilului-rege.»

«Pascal Bruckner gusta din plin savoarea trecerii de la alegorie la farsa, adoptand tonul unei epopei rabelasiene. Nu te poti abtine sa nu razi enorm la aceasta metafora a copilului fagocit, a femeii devorante si a barbatului devorat .»

«O fabula tandra si cruda, despre casatorie si paternitate, plasata in tara lui Liliput. O lectura teribila!»

«...denunta la modul feroce cultur a copilului-tiran, marcand totodata decesul suprematiei masculine.»

«O reusita de clasa! Gasiti aici Cele 120 de zile ale Sodomei pentru cititori de la 7 la 77 de ani.»

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea