De prin lume adunate

#paine #patiserie #panificatie #bistro #paine frantuzeasca #boutique du pain #rue du pain

Paine frantuzeasca la Bucuresti

Francezii au o cultura speciala pentru paine si produsele de panificatie si patiserie. Nicaieri in lume nu vei gasi atatea sortimente de painici, baghete, tartine si croissante precum in Franta. Painea nu este un simplu accesoriu si unul dintre alimentele fundamentale in alimentatia unui francez adevarat. Consumata cu moderatie si, in primul rand, preparata din ingredinete naturale, fara aditivi, painea este un aliment care ajuta digestia.

In ultimii ani si in Bucuresti si-au facut aparitia cateva magazine cu paine si produse de patiserie realizate dupa retete traditionale frantuzesti. Daca deja ti s-a facut pofta si simti mirosul de paine calda si crocanta de-abia scoasa din cuptor, iata cateva astfel de magazine de unde poti cumpara alimentul magic, cu parfum de Paris.

boutique du pain

Boutique du Pain este un bistro frantuzesc, care pe langa preparatele culinare specifice Frantei, ofera si o mare diversitate de sortimente de paine. In meniu vei gasi quiche, sandwich-uri, diferite tipuri de baghete, salate, produse de patiserie fina si specialitati de paine preparata dupa retete autentic frantuzesti. Conceptul Boutique du Pain are la baza pasiunea pentru produsele de panificatie si patiserie fina. Boutique du Pain este locul perfect prentu orice moment al zilei. Aici poti lua micul dejun, mancare la pachet pentru pranzul de la serviciu, iar seara poti alege din produsele de patiserie.

Cum spune si numele, bistro-ul sta bine la capitolul produse din panificatie. Aici vei gasi diferite specialitati de paine, paine taraneasca, paine de secara sau paine cu 6 tipuri de seminte. Locatia are o atmosfera de bistro modern, cu muzica frantuzeasca si un meniu care te va face sa salivezi. Conceptul localului este in stransa legatura cu painea, iar spicele de grau asezate in ghivece de flori si istoria painii scrise cu litere de mana pe pereti intregesc atmosfera calda si imbietoare. Boutique du Pain se afla pe strada Academiei, la numarul 28 si este deschis zilnic, intre orele 9 - 22.

Rue du Pain

Rue du Pain este prima brutarie artizanala reala din Bucuresti. In meniul de la Rue du Pain vei gasi varietati de paine si patiserie a la francaise, specialitati alsaciene si tartine, supe si quiche. Cei de la aceasta brutarie nu folosesc aluat congelat sau amelioratori, iar painea si celelalte produse de patiserie sunt lucrate manual in fiecare zi. Brutaria artizanala frantuzeasca este un concept unic pe piata din Romania, insa pare sa prinda din ce in ce mai mult in randul celor care sunt in cautarea aromelor naturale si a simplitatii.

Brutarii de la Rue du Pain incurajeaza consumul de paine frantuzeasca , facuta manual. Acest tip de paine este sanatos pentru ca nu contine aditivi chimici. De altfel, consumul de paine este sanatos si ajuta la tranzitul intestinal. O alta inovatie a acestui magazin este si organizarea de cursuri de brutarie pentru cei mici. Copii vor putea veni la laborator si pot face ei insisi painici sau alte produse de panificatie. La sfarsitul cursului vor primi si o diploma. Rue du Pain se afla pe Calea Floreasca si deschide zilnic la ora 8:30 pentru mic dejun sau brunch.
 
 
Maison de qualite

Brutaria - patiserie Paul este una cu traditie in Franta si a fost infiintata in 1889. Gama de produse este foarte variata si cuprinde 300 de tipuri de produse pregatite pe loc: paine, patiserie, croissante, gustari, sandvisuri, salate, dar si ceaiuri sau cafea. Cel mai bine vandute produse din Romania sunt croissantele, pain au chocolat, escargot raisin, flute si gourmandiese.

Brutariile sunt cu servire la tejghea, insa cumparatorii au posibilitatea sa consume si pe loc produsele, in spatiul special amenajat ca un restaurant. Ingredientele folosite in preparate sunt integral frantuzesti si de cea mai buna calitate. Paul este o afacere de familie, aflata la a cincea generatie, ce detine 453 de magazine in 21 de tari din toata lumea: 326 in Franta si 127 in tari din Europa, Asia, USA, Orientul Mijlociu, Africa. In Bucuresti exista doua magazine, unul in Dorobanti si unul in Baneasa Shopping City.
 
De unde mai cumparam paine frantuzeasca?

Pe langa aceste magazine, in Bucuresti mai poti gasi paine si alte produse de panificatie tipic frantuzesti si la Chocolat, French Bakery si Delicateria Traiteur. In aceste magazine vei gasi o gama fina de preparate autentice, realizate dupa retetele traditionale ale artizanilor francezi.

Delicateria Traiteur propune produse culinare frantuzesti, de la cele mai fine preparate pana la vinuri de coletie. Aici vei gasi si produse din paine realizate dupa retete traditionale frantuzesti. Gasesti Delicateria la adresele str. Mihai Eminescu, nr. 73; str. Putul lui Zamfir, nr. 22-24 sau in Centrul Comercial Feeria din Baneasa.

French Bakery este un bistro modern cu un ambient placut si muzica in surdina. Bucataria este in totalitate frantuzeasca. Pentru pranz sau cina poti alege dintre specialitatile restaurantului: tarte, pateuri si fripuri, iar la desert spume si prajituri cu ciocolata. Toate preparatele vor merge bine cu un vin frantuzesc vechi. Ai vei mai gasi si produse de panificatie si patiserie delicioase. Restaurantul se afla pe strada Nicolae Golescu, in spatele blocului Eva. Revervari puteti face la numarul de telefon 021 310 33 02.

La Chocolat gasesti cam tot ce vrei pentru mic-dejun, brunch, pranz sau cina, dar si pentru ocazii speciale. Cofetarii de la Chocolat realizeaza torturi pe comanda pentru diferite evenimente. La capitolul produse de cofetarie Chocolat sta excelent, meniul fiind incarcat de prajituri si dulciuri savuroase. Chocolat se afla pe Calea Victoriei, langa Caru' cu Bere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea