De prin lume adunate

#dans #dans contemporan #ouibada #gigi caciuleanu

Ouibada la Centrul Dansului din Bucuresti

In zilele de 19 si 20 noiembrie, la Centrul Dansului din Bucuresti, coregraful Gigi Caciuleanu va invita la un spectacol inedit: Quibada. OuiBaDa este mai mult decat un balet, este o piesa de teatru coregrafic.
Stilul conceput de Gigi Caciuleanu l-a dezvoltat in Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes. Acest gen de dans continua sa-l cultive la Santiago in calitatea sa de coregraf al Baletului National Chilian dar si ca artist invitat in Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia si multe alte tari.
Miorita - my love
La baza spectacolului sta balada nationala romneasca Miorita, poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamant la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica. Avand ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiteaza timp de un spectacol un univers specific romanesc. Cel al unei tari europene foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Romanie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade sau Cioran.
Muzica este un montaj de muzica pur romneasca de ieri si de azi, mergand de la folclor pana la muzica cea mai tanara si actuala. Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate.
Spectacol de dans contemporan
100% romanesc, OuiBaDa nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. OuiBaDa este mai mult decat un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi Caciuleanu unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul.
Din distributie fac parte Cristina Babalac, Paul Cimpoieru , Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Ramona Barbulescu, Szasz Levente, Ana Pepine , Lelia Marcu, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu si Ioana Marchidan. Spectacolul lui Gigi Caciuleanu este programat, joi, 19 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Ronda si vineri, 20 noiembrie, de la ora 19.30. Pretul unui bilet este de 15 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea