INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

Orbitor, cartea lunii ianuarie 2008 in Austria

Versiunea in limba germana a volumului Orbitor.Aripa stanga de Mircea Cartarescu a fost aleasa Cartea lunii ianuarie 2008 in Austria. Cartea a fost publicata de prestigioasa editura austriaca Zsolnay cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin Programul ''20 de autori''. Traducerea ii apartine lui Gerhardt Csejka. Aparut in germana cu titlul Die Wissenden (Stiutorii), romanul lui Mircea Cartarescu a fost votat drept ''Cartea lunii ianuarie 2008'' de 55 de critici literari, avand 30 de voturi avans fata de urmatoarea nominalizata. Die Wissenden se afla deja la al doilea tiraj, dupa ce prima editie, iesita pe piata in luna septembrie, s-a epuizat. Aparitia s-a bucurat de cronici elogioase in presa austriaca, germana si elvetiana, autorul fiind comparat cu Marcel Proust si James Joyce. Programul ''20 de autori'', lansat la sfarsitul anului 2005, a constat in selectarea, de catre un juriu independent, a 20 de titluri, traducerea unor fragmente din lucrarile respective si promovarea lor pe piata editoriala din strainatate. In functie de interesul exprimat de editorii straini, ICR acopera costurile de traducere lor si, dupa caz, de publicare. Pana acum, in cadrul Programului ''20 de autori'' a fost finantata traducerea unor volume semnate de Lena Constante (Italia), nicolae steinhardt (Israel, Spania), Florina Ilis (Israel), Max Blecher (Spania), Gabriela Adamesteanu (Israel), Razvan Petrescu (Israel), Andrei Plesu (Franta), Mircea Cartarescu (Austria, Israel). ''20 de autori'' se alatura Programului TPS - Translation and Publication Support Programme, celalalt program derulat de ICR, prin Centrul Cartii, pentru promovarea traducerilor din limba romana. Amintim ca prin TPS, program in cadrul caruia propunerile apartin direct editurilor straine, a fost finantata pana acum aparitia a 20 de titluri in 12 tari. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea