De prin lume adunate

#teatru #premiera #stagiune #teatrul masca

O noua premiera la Teatrul Masca

Venexia, cea de-a doua premiera din stagiunea Teatrului Masca, a avut loc sambata, pe 9 octombrie.

Michele Modesto Casarin se afla la cel de-al patrulea spectacol regizat in Romania. Venexia este o adaptare a unui text din secolul al XV-lea, un exemplu perfect al dramaturgiei italiene erotice in care principalele personaje sunt tarfele si golanii.

Spectacolul este o poveste despre dragostea nestavilita, violenta, despre iubiri rafinate si patimase, despre iubiri involburate si desfranate precum canalele sangerand in maruntaiele unei Venetii niciodata adormite. Michele Modesto Casarin ofera publicului romanesc o montare in stilul teatrului burlesc, un stil in mare voga in acea epoca.

"Actiunea din Venexia se petrece intr-un oras plin de biserici si de bordeluri, unde femei bogate si culte isi pierd demnitatea, coborand catre intunericul desfraului si al pierzaniei, in timp ce femei pacatoase, corupte si fara moravuri isi regasesc orgoliul. Acum, la final, in timp ce privesc repetitiile, imi dau seama ca de fapt nu am facut decat sa adaug putina savoare antica unei povesti actuale. Este oare Venexia oglinda lumii noastre nelinistite, salbatice, dar avide de iubire?", subliniaza Michele Modesto Casarin.

Venexia, un spectacol despre femei, despre iubire si saracie, despre orgolii si ura, lacrimi si sange va putea fi urmarit si sambata, 16 octombrie, ora 19.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea