De prin lume adunate

#carti #librarie #discuri

O noua librarie in Bucuresti: Bastilia Librarium

Bucurestiul si-a imbogatit peisajul cu un nou spatiu: . Aceasta aduce un suflu nou, o oferta impresionanta de carte, dar si numeroase culturale.



Librarium Bastilia este o librarie -concept, menita nu doar sa ofere carti, discuri, audiobookuri ci si sa gazduiasca evenimente culturale si dezbateri. Amplasata in Casa , ansamblu de cladiri construit sub supravegherea arhitectului Ion Mincu, libraria va fi un loc de socializare si petrecere a timpului liber pentru tineri, in special pentru studentii din institutiile vecine.

Spatii centrale si case cu poveste, monumente de arhitectura sau simple cladiri care au supravietuit mai multor secole, locatiile Librarium sunt mai intai restaurate si recupereaza din stralucirea de odinioara. in centrul lor este pusa cultura contemporana, cele mai noi titluri, autori tineri si librari competenti.

Librarium este cea mai noua retea de librarii din Romania. Proiectul Librarium porneste de la conceptul de librarie de mare dimensiune valabil in majoritatea tarilor Uniunii Europene, imprumuta o parte din componentele conceptelor straine, dar cu o conceptie originala. in decembrie 2008 Librarium inaugureaza primul spatiu in Timisoara: Cartea de nisip. Celelalte doua spatii se numesc la Cluj-Napoca si Avant-Garde, la Iasi.


Casa Gheorghe Petrascu , monument arhitectonic al Bucurestiului


Casa Gheorghe Petrascu dateaza din 1912 este construita dupa planurile arhitectului Spiridon Ceganeanu, discipol al lui Ion Mincu, in stil neoromanesc. Casa apartine ansamblului de trei vile al fratilor Petrascu, Nicolae, Constantin si Gheorghe.

Aici a functionat de-a lungul timpului un atelier pentru creatiile pictorului Gheorghe Petrascu, unul dintre cei mai importanti pictori ai Romaniei interbelice. Vazute din exterior cele trei case nu se disting intre ele. Acestea sunt cuprinse in acelasi complex si au o fatada unitara, insa in interior se diferentiaza simtitor.

Sunt puse in evidenta diferentele materiale si de gust ale celor trei frati. Cu remarcabile ornamente din ceramica smaltuita pe fatada, cladirea monument istoric a fost consolidata si restaurata in perioada 1997-2000.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea