De prin lume adunate

#snagov #noaptea muzeelor # colectii muzeale snagov

"Noaptea Muzeelor" in premiera la Snagov: Colectiile Muzeale Snagov deschise la "Casuta Cu Stuf" in 18-19 mai

Program special sambata si duminica (mai ales noaptea!) in Zona Snagov! La fel ca in top 10 orase ale tarii, va propunem (timp de 36 de ore) un program cultural cu multe noutati/curiozitati.

Colectia Muzeala Snagov a fost recunoscuta oficial (la Ministerul Culturii) inca din 2010 iar in anul 2013 a fost inregistrata si in Baza de Date a cIMeC (ultima evidenta oficiala) la numarul 7140090, devenind al-7-lea obiectiv cultural din judetul Ilfov (dupa - Cerninca, Tiganesti, Caldarusani, Pasarea, Scrovistea). Astfel, Zona Snagov are (inregistrata oficial - in mod complet!) atat o noua atractie turistica cat mai ales un prim grupaj despre PATRIMONIUL CULTURAL.

Fundatia Snagov impreuna cu Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi si partenerii, va asteapta in perioada 18-19 mai la sediul Fundatiei Snagov - “Casa cu Stuf” (din Soseaua Snagov nr 78, Snagov sat, Comuna Snagov, Ilfov) sa va delectati cu urmatoarele expozitii:

  • Cele 7 tematici legate de zona Snagov ce formeaza “Colectia Muzeala Snagov”:  VLAD BASARAB TEPES - DRACULA - ISTORIE si LEGENDA (palmares international), Sporturi nautice, Manastiri si Biserici, Personalitati bune si”nebune” , Arheologie locala si Numismatica, Etnografie si Traditii locale, Eco-Turismul zonei Snagov  
     
  • Teme/grupaje pregatite de Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi precum: harti vechi Valahia – Muntenia, inclusiv Zona Snagov,  titluri de Mosii din Ilfov, set de lucrari realizate de dl. Octavian Penda [artist national si profesor de desen la Liceul Mihail Kogalniceanu din Snagov] dar si cu alte momente interesante pregatite pentru dvs.

PROGRAM de VIZITARE: de sambata 18 mai, ora 11:00 , pana  duminica 19 mai 2013, ora  16:00.INTRARE LIBERA

Alte expuneri ale unor parti din Colectiile Muzele Snagov - pe care le puteti vizita in Bucuresti:

  • Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu - Colectia “Vlad Basarab Tepes – Istorie si legenda” - expusa in perioada 10-30 mai 2013. Aceasta colectie are un bogat palmares international (Japonia, US, Bulgaria, Ungaria, Slovenia etc)
     
  • Muzeul Satului - o parte din Colectia  “Biodiversitatea in Rezervatia complexa Snagov” - cu ocazia vernisajului expozitiei de fotografie “RASARIT si aSFINTIT” - 18 mai 2013, orele 19:00 - 21:00, Aleea Calaretilor – Kiseleff nr. 28-30. Colectia va ramane deschisa in perioada 18 mai - 15 iunie 2013.Nota: la Muzeul Satului cine doreste poate gasi si semna si formularele de Petitie privind conservarea Patrimoniului Natural din zona Snagov.

Urmariti noutatile in pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/FundatiaSnagov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea