De prin lume adunate

#noaptea lunga a filmelor scurte #filme #scurtmetraje #teatrul national

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Sambata, 19 iunie, la Teatrul National din Bucuresti are loc a doua editie a ShortsUp, maratonul de scurtmetraje. Maratonul de scurtmetraje Noaptea lunga a filmelor va incepe concomitent in patru orase: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.

La Bucuresti, evenimentul are loc la Teatrul National. Cinci sali de proiectie, intre care o terasa in aer liber, 2 zone de lounge, cu fotolii si baruri cu racoritoare si gustari ii astepta pe bucuresteni sambata, 19 iunie, de la 20.00. Seara va incepe cu o ora de muzica si clipuri Massive Attack, un preambul la concertul din 27 iunie al faimoasei trupe.

Dupa o ora de warm-up, cu muzica si alte forme de arta conexe filmului, incepe programul cu cele mai premiate scurtmetraje ale anului. Filme scurte din toate colturile lumii, nominalizate sau premiate la Oscar, Berlin sau European Film Academy ii vor tine in priza pe participantii la maraton pana dupa ora 5.00 dimineata. Programul include si un Best Of Anim'est, precum si selectia de scurtmetraje horror de la TIFF, in total noua ore de cinema in doze mici.

Logorama e animatia castigatoare la Oscar despre curse de masini printre animale salbatice, pe fondul unei teribile, dar amuzante crize a ostaticilor. Premiatul cu Ursul de Aur, Incident la o banca, reconstruieste in detaliu un fals si absurd jaf armat. Iar castigatorul BAFTA, September , surprinde schimbarea din viata unui personaj trist, odata cu aparitia unui adolescent inzestrat.

Din program mai fac parte: Nunta lui Oli, Muzica in sange, Derby si Colivia, cateva dintre scurtmetrajele romanesti cele mai apreciate in acest moment in marile competitii cinematografice.

Biletele pentru noaptea lunga a filmelor scurte din Bucuresti sunt puse in vanzare prin reteaua Eventim, online sau in librariile Carturesti si magazinele Vodafone. Pretul unui bilet este 25 lei. In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului.

 

Program ShortsUp:

 

Ora 21.00:
Cum trece timpul/ Comme le temps passe - Franta, 2009
Nunta lui Oli - Romania, 2009
Logorama - Franta, 2009

Ora 22.30:
Incident la o banca / Handelse vid bank - Suedia, 2010
Frumoasa din Padurea Adormita a bunicii /Granny O'Grimm's Sleeping Beauty - Irlanda, 2008
Muzica in sange - Romania, 2010
Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death - Marea Britanie, 2008

Ora 23.50:
Noii Locatari /The New Tenents - SUA/Danemarca, 2009
Mic dejun la Paris/ French Roast - Franta, 2008
Derby - Romania, 2010
In loc de Abracadabra/ Instead of Abracadabra - Suedia, 2009

Ora 02.00:
Hayerida ( The Descent ) - Israel, 2009
Doamna si Coasa/ The Lady and the Reaper - Spania, 2009
Colivia - Romania/Olanda, 2009
Pestisorul de Aur/ Miracle Fish - Australia, 2009

Ora 03.30: Best of Anim'est 2009

Ora 04.30:
Septembrie/ September - Marea Britanie, 2008
Usa/ The Door - Irlanda/Ucraina, 2008
Venus si eu / Venus vs Me - Belgia, 2009

Sursa foto : shortsup.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea