De prin lume adunate

#zilele bucurestiului #noaptea alba #teatru #concert #spectacol

Noapte Alba "De drag de Bucuresti"

Pe 20 septembrie, se sarbatoresc 549 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului. Municipalitatea s-a pregatit pentru acest eveniment cu trei zile de sarbatoare. Din 19 pana pe 21 septembrie Bucurestiul ne asteapta cu piese de teatru, proiectii multimedia, concerte in aer liber, artificii si filme. La toate aceste evenimente intrarea este libera.

Evenimentul "Zilele Bucurestiului" a pregatit pentru noi o noapte alba, care va incepe vineri 19 septembrie, la ora 21.00 si se va incheia duminica dimineata, la ora 03:00. Parcul Izvor, Piata George Enescu si Centrul Istoric (in fata BNR) vor gazdui o serie de evenimente in aer liber.

Teatru pe paine

Teatrele bucurestene vin in intampinarea Zilelelor Bucurestiului cu numeroase specatacole la care intrarea va fi gratuita. Totusi, daca vrei sa vezi o piesa de teatru in aceste zile, este recomandat sa suni pentru o rezervare, chiar daca este gratuit.

Teatrul Nottara a pregatit in Curtea Veche a orasului festivalul “De drag de Bucuresti”. Numele festivalui este dat chiar de o piesa de teatru care se joaca la Teatrul Nottara.

Asadar, de vineri pana duminica, Curtea Veche va asteapta cu spectacole de teatru, concerte, filme, show-uri de magie, conferinte, expozitii, targ de haine si podoabe, arte si mestesuguri.

 

Iata si programul evenimentelor lansate de Teatrul Nottara:

Vineri, 19 septembrie

Sala Tronului

Ora 17.00: Deschiderea festivalui: vorbesc: Mircea Diaconu, Mariana Celac, Ionel Ionita, Adrian-Silvan Ionescu

Ora 18.00: Fior d'amor in Bucuresci; Teatrul Masca

Ora 21.00: Cinemateca de seara

Hrube

Ora 18.30: La Portile Orientului:concert de muzica veche romaneasca: Trei Parale

Ora 20.00: Ritmuri: Teatrul "Nottara"

Sambata, 20 septembrie

Sala Tronului

Ora 16.00: Magic Showl: Compania Magic Art Show - magie generala, close-up, mentalism, iluzii

Ora 17.00: Basilicum Muzica medievala si traditional: concert: Truverii

Ora 18.30: Vine cucu de trei zile: concert: Rodica Anghelescu

Ora 19.30: De drag de Bucuresti; concert: Eiuneia

Ora 21.00: Cinemateca de seara: Restul e tacere

Hrube

Ora 15.00: Bucuresti - Povestea unei geografii umane, conferentiar: Adrian Majuru

Ora 16.00: Spitalul amorului: concert: Maria Raducanu

Ora 18.00: World Symphony: concert: Marius Mihalache

Ora 20.00: Concert: Doru Stanculescu

Duminica, 21 septembrie

Sala Tronului

Ora 12.00: Sa vorbim istorie: Conferentiar: Ionel Ionita

Ora 13.00: Prezentarea Proiectului "Verona": Ordinul Arghitectilor

Ora 14.00: Vernisajul Expozitiei elevilor de la Liceul "Tonitza"

Ora 15.00: Concert: Pontice

Ora 16.30: Teatrul Fara nume: numere pe picioroange

Ora 17.30: Opereta de altadata: Teatrul National de Opereta

Ora 19.00: Concert: Doru Stanculescu

Hrube

Ora 18.00: Spitalul amorului: Concert: Maria Raducanu

Teatrul "Nottara"Sala "George Constantin

Ora 19.00: Concert: Marius Mihalache

Ora 19.50: Magic Show

Ora 20.00: Bal (re)strans si (de)mascat cu surprise

Teatrul Odeon prezinta in seara de 20 septembrie, de la ora 19.00, spectacolul "Ionesco-Cinci piese scurte", dupa Eugen Ionesco, in regia lui Alexandru Dabija. Din distributie fac parte Dorina Lazar, Oana Stefanescu, Antoaneta Zaharia, Ionel Mihailescu, Gelu Nitu, Mircea Constantinescu, Pavel Bartos, iar muzica este semnata de Ada Milea.

Teatrul Mic aduce pe scena doua piese. Sambata, 20 septembrie, cu incepere de la ora 19.00 veti putea viziona Hamelin - legea tacerii, de Juan Mayorga, in regia lui Claudiu Goga. In rolurile principale ii veti intalni pe Gheorghe Visu (Montero) si Marius Coordos (Acotador).

Duminica, 21 septembrie, de la ora 19.00, este programat Jacques sau supunerea, de Eugene Ionesco, in regia lui Florin Fatulescu. In rolurile principale ii veti vedea pe Radu Iacoban, Mihaela Radescu, Radu Zetu.

Teatrul de Comedie va prezenta sambata, 20 septembrie, de la ora 19.00, in Sala Mare, spectacolul – recital al lui Horatiu Malaele “Sunt un orb”. Duminica, de la ora 19.30, teatrul va asteapta in Sala Studio la piesa “Fata de matase artificiala”, in regia lui Vlad Massaci. In rolurile principale ii veti gasi pe Delia Nartea (Doris) si pe Alexandru Conovaru (Ernst).

Teatrul Metropolis va asteapta sambata, 20 si duminica, 21 septembrie 2008 , de la orele 19.00 la avanpremiera spectacolului "Imnul" de Gyorgy Schwajda, intr-o montare semnata de Alice Barb. In rolurile principale ii veti gasi pe Lunminita Gheorghiu si Mihai Constantin. "Imnul" este istoria neobisnuita a unei familii cat se poate de obisnuite.

Teatrul Masca iese si el la rampa cu cateva dintre productiile sale. Sambata, de la ora 12, pe Lipscani va veti intalni cu “Gardienii veseli’ iar de la ora 20.30, in Parcul Tineretului, “Actorii” va vor face seara frumoasa. Duminica sunteti asteptati in Parcul Tineretului la o intalnire amicala cu Gardienii Veseli si cu incepe de la ora 12, Maturatoarele si Doamna cu catelul vor iesi la o parada pe Bulevardul Unirii.

Teatrul Bulandra prezinta duminica, 21 septembrie cu incepere de la ora 19.00, piesa Cafeneaua. In regia lui Horatiu Malaele, piesa ii are in rolurile principale pe Dana Dogaru, Horatiu Malaele si Emilia Popescu. Cafeneaua este cel mai longeviv spectacol din repetoriul curent al Teatrului Bulandra. Piesa a avut premiera in ianuarie 1997.

Circ in Parcul Unirii

Pentru prima data Circul Globus se bucura de participarea la “Zilele Bucurestiului" si prezinta doua din cele mai bune productii: " Padurea Fermecata " si "Micul Paris". Se va canta live impreuna cu orchestra Cardinal si taraful Ciuleandra si se va dansa de la can-can la vals, de la tango si step la dansuri tiganesti cu 40 de fete si baieti, dansatori profesionisti din Trupa Platinium. Intarea este gratuita si in limita celor 1500 de locuri disponibile.

Programul Circului Globus in cele doua zile de sarbatoare:

Sambata, 20 septembrie:

ora 11.00 spectacol de circ (prima parte)

ora 11.45 spectacol minoritatea croata Karasev

ora 12.15 spectacol de circ Padurea fermecata (a doua parte)

ora 17.00 spectacol de cabaret Micul Paris

ora 19.00 spectacol cu minoritatea rusi lipoveni Tihi Dumai

ora 19.30 Taraful D'Haidoux din Clejani

ora 20.30 Fanfara 10 Prajini

Duminica 21 septembrie:

ora 11.00 spectacol de circ Padurea fermecata

ora 11.45 spectacol cu minoritatea rusi lipovineni Tihi Dumai

ora 12.30 spectacol de circ Padurea fermecata

ora 13.30 Spectacol cu minoritatea aromana - Ansamblul Dor

ora 14.15 Specol cu minoritatea germana de dansuri Korona

 

Proiectii multimedia in centrul Bucurestiului

Urban Art revine si la cea de-a doua editie a Zilelor Bucurestiului cu proiectii arhitecturale, in zilele de 20-21 septembrie. De la ora 22.00, in Piata Constitutiei si in Piata Universitatii, cladirile incluse in circuit vor deveni interfete pentru mai multe medii artistice: pictura, grafica, fotografie, instalatie, graffiti, arta digitala, video, computer art, real time audio-video performance si proiecte multimedia interactive.

De la ora 23.00, proiectul “Game 21: Love sau Lovele” demareaza la Palatul Parlamentului. “Game 21: Love sau Lovele” este un urias puzzle multidimensional, cu simboluri sau imagini care au un sens. La ora 00.00 proiectiile se muta la Facultatea de Arhitectura. Play the  Magic reinventeaza cladirea facultatii din sunete si fasciule luminoase.

Proiectiile vor avea si suport musical: in Piata Constitutiei ii veti intalni pe Jackhammer Jesus si Sir Smackwell iar la Universitate pe Dreamdoktor, FloriMan,  Gojira si DJ Vasile.

Concerte cat cuprinde

Cu ocazia Zilelor Bucurestiului 2008, amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul National gazduieste in serile de 19 si 20 septembrie o serie de concerte folk si rock. La aceste concerte intrarea este libera.

Seara de este dedicata folckului, iar cea de 20 septembrie 2008 este dedicata rockului. Vineri, in seara folk, ii veti putea vedea pe Mircea Baniciu, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, Zoia Alecu, Tatiana Stepa, Maria Gheorghiu, Mircea Bodolan, Dinu Olarasu si Florin Sasarman, cu incepere de la ora 18.00.

Sambata, 20 septembrie, ziua rock, incepe la ora 17.00 si ii veti vedea pe scena pe Compact, Sindicate, Bucovina, Ura de dupa usa, Ashaena, True Mind, Glissando si Phenomenon

La Green Hours, Noaptea Alba a Bucurestilor devine Noaptea Verde. Cu ocazia Zilei Bucurestiului, clubul Green Hours va propune Alternativa Green: o editie speciala, intinsa pe doua zile si doua nopti: Green  Fair,  targul de obiecte si , sambata si duminica si concertul A.G.Weinberger Band, sambata de la ora 19.30. concertul lui A.G.Weinberger face parte din turneul national “The guitar Man” 2008 si este singurul din Bucuresti.

Printre invitatii alesi ai Bucurestiului se numara Costel Busuioc, care va concerta sambata, de la ora 19.50, in fata Bancii Nationale. Bryan Adams va sustine si el un concert in 20 septembrie, in Parcul Izvor, la ora 21.30. Concertul va fi  urmat de un foc de artificii.

Muzee si skate

Pe toata durata Noptii Albe, galeriile de arta si muzeele din Bucuresti vor fi deschise, iar accesul va fi gratuit.

Pe 19 si 20 septembrie in Parcul Tineretului va gazdui proiectiile filmelor „I Really Hate My Job”, „The Illusionist”, „Paris je t’aime”.

In seara de 20 septembrie pe Bulevardul Kisseleff, de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei, rolleri profesionisti si amatori vor participa la Skate Night Bucuresti. Concursuri, muzica si premii ii asteapta pe impatimitii acestui sport. Intre orele 17.00 – 23.00 pe Soseaua Kiseleff intre Arcul de Triumf si Str. Arh. Ion Mincu,  pot fi inchiriate gratuit patine si .

Viena va asteapta la Bucuresti

In perioada 17-21 septembrie are loc cea de-a treia editie a Vienna Music Film Festival, iar seara cea mai lunga a festivalului se desfasoara simultan cu a doua editie a Noptii Albe a Bucurestilor.

Doua concerte-eveniment vor avea loc in zilele de 20 si 21 septembrie: concertul extraordinar “Viena ramane Viena” al Strauss Festival Orchester Wien, dirijor Peter Guth si concertul ansamblului Judith Halasz & Spirit of Vienna Ensemble, cu incepere de la ora 19.00.

Sambata, de la ora 21.00 veti putea urmari trei proiectii celebre: Herbert von Karajan: W. A. Mozart, Ottorino Respighi, Richard Strauss, Traviata de Giuseppe si  Nunta lui Figaro de W. A. Mozart.

Duminica, de la ora 19.30, va avea loc un concert-eveniment al ansamblului Spirit of Vienna Ensemble ai caror invitati speciali sunt soprana Judith Halasz si flautistul Matei Ioachimescu.

De asemenea, pe toata durata festivalului, publicul poate sa participe la cursuri de dans organizate de Mihai Petre si Elwira Duda. Piata George Enescu va fi decorata pentru a crea atmosfera unei gradini de vara vieneze, un spatiu plin de flori dinspre care muzica clasica sa rasune pe durata intregii zile. Amenajarea include si o terasa cu specialitati culinare, un stand de suveniruri, un stand cu vanzare de carte si un ring de dans.

Zilele Bucurestiului cu Stela Popescu si Alexandru Arsinel

Sala "Rapsodia" a Teatrului de Revista "Constantin Tanase" situata in Centrul Istoric al Bucurestilor (Str.Lipscani nr.53), va gazdui cu ocazia "Zilelor Bucurestiului" doua dintre cele mai de succes spectacole. "Pofta buna la Tanase" si "Dai un ban, dar face" sunt programate sambata, 20 septembrie, respectiv duminica, 21 septembrie incepand cu ora 19.00. Spectatorii vor avea ocazia sa-i aplaude pe Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Adriana Trandafir, Cristina Stamate, Nae Lazarescu si Vasile Muraru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea