De prin lume adunate

#nigel kennedy #bucuresti #concert

Nigel Kennedy concerteaza la Bucuresti

Nigel Kennedy , cel mai bine vandut violonist din lume la ora actula, va reveni la Bucuresti cu un concert pe care il va sustine la Sala Palatului, pe data de 2 aprilie 2012.

Nigel Kennedy va concerta la Bucuresti alaturi de grupul sau de jazz-fusion, "Nigel Kennedy Quintet", dupa concertele din martie de la Timisoara si Cluj-Napoca. Violonistul revine in Capitala cu un concert de zile mari, asa cum publicul roman este obisnuit deja.

Artistul britanic este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai impatimiti artisti ai genului Klezmer , adaptare a muzicii populare est-europene. Piese precum "The 3rd stone from the sun" de la The Doors sau "Purple Haze" a lui Jimi Hendrix vor rasuna la Sala Palatului din Bucuresti.

In concertele sustinute in acompaniamentul Nigel Kennedy Quintet, artistul ofera audientei o aventura indrazneata in diverse stiluri muzicale, de la clasic, la jazz, la fusion, la rock.

 

Nigel Kennedy - protejatul lui Yehudi Menuhin


Nigel Kennedy este unul dintre artistii care au avut ocazia sa sustina un concert privat pentru familia regala britanica . A colaborat de-a lungul timpului cu artisti precum The Who, Sir Paul McCartney sau Ron Carter. A castigat numeroase premii si distinctii la nivel international si a sustinut concerte pe unele dintre cele mai importante scene muzicale ale lumii.

Nigel Kennedy a fost, de la o varsta frageda, protejatul lui Yehudi Menuhin si a studiat la scoala acestuia. Dupa moartea lui Menuhin, s-a aflat ca violonistul legendar a finantat personal educatia lui Kennedy. In septembrie 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera, functie ce a fost detinuta si de lordul Menuhin.

Discografia artistului este extrem de populara. Versiunea sa a celebrelor "Anotimpuri" ale lui Antonio Vivaldi a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor, vanzandu-se in peste 2 milioane de exemplare si ramanand peste doi ani in topurile de specialitate.

De-a lungul carierei a concertat in nenumarate randuri alaturi de cele mai prestigioase orchestre si dirijori din intreaga lume si a sustinut spectacole publice si private pentru membrii familiei regale britanice.

Pretul unui bilet variaza intre 80 lei la 250 lei, in functie de categoria de loc. Biletele pot fi achizitionate din reteaua Vreau Bilet, Unirea Shopping Center, Sala Palatului, Libraria "Mihai Eminescu" sau online pe vreaubilet.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea