De prin lume adunate

#erotic #muzeu #sex #barcelona #amsterdam #praga #paris

Muzee sexy- partea I

Prima manifestare artistica a omului a fost o pictura murala , gravata in peretii unei grote preistorice. Aceasta gravura era, de fapt, o reprezentare erotica. De-a lungul timpului, religiile moderne au ingradit si blamat activitatea sexuala a omului si numai in era noastra dragostea trupeasca si-a recastigat "drepturile" de a se manifesta liber. Si totusi, a ramas sexul un continent negru si neexplorat asa cum credea Freud? Cateva muzee europene sugereaza ca nu.

Museo Erotica din Barcelona

Muzeul Erotica din Barcelona expune peste 800 de artefacte erotice care mai de care mai explicite. De departe cele mai interesante par a fi centurile de sau telefonul erotic. Gasesti in galeriile barceloneze "clasicele" centuri pentru femei insa, surpriza, in epoca victoriana chiar si barbatii foloseau aceasta masinarie destinata abstinentei. Numai in acest fel reuseau sa se faca acceptati de societate, caci in secolul al XIX-lea stiinta considera ca masturbarea este principala sursa a numeroase boli virale.

Centura de castitate pentru femei avea, insa, cu totul alta insemnatate. In acele epoci in care, in loc de prezervative , se utilizau aceste centuri, se considera ca femeia este exclusiv proprietatea barbatului. Tot ea era responsabila si pentru onoarea familiei, iar tatii, in special, se vedeau obligati sa condamne la si castite toate femeile din familie.

In ceea ce ii priveste pe greci si romani, acestora nu le-ar fi venit niciodata ideea sa isi limiteze placerile sexuale. Marturie stau numeroasele sculpturi si picturi erotice care dateaza din acele epoci si pe care muzeul din Barcelona le expune fara inhibitii.

Macar pentru Telefonul erotic si tot ar merita sa vizitezi acest muzeu. Ai ocazia sa asculti inregistrari ale unor conversatii erotice purtate prin telefon intre anii 1992 si 1997. Ai mare grija! Senzualitatea vocii umane poate naste reactii necontrolate.

Sex Machines Museum din Praga

Muzeul din Praga este si mai indraznet. Deja figurinele din lut in pozitii sexuale explicite par a nu mai fi la moda pentru cehi. Lor le plac "jucariile sexuale" si se intereseaza de manierele prin care sexul poate fi imbunatatit cu ajutorul tehnicii.

In Sex Machines Museum sunt expuse aproximativ 200 de instrumente sexuale provenite din toate zonele lumii. Unele au fost realizate pentru a imbogati viata sexuala, altele pentru a o pipera. Dintre acestea poti observa in imaginile alaturate: un vibromaseur cu manivela, o oala cu oglinda pentru voyeuri si un instrument electric impotriva masturbarii.

 

 

 

Sex Museum Amsterdam

De unde venim? Aceasta este intrebarea...pentru olandezii din epoca noastra. Au si un raspuns: nu are importanta daca ne tragem din maimuta sau din Adam, singurul care conteaza este, de fapt, "actul". Numai actul este generator de viata, iar sexul este o manifestare naturala specifica absolut tuturor epocilor istorice. In plus, anticii credeau ca sexul este legatura naturala care uneste elementul religios cu cel carnal, creandu-se astfel echilibrul dintre corp si suflet.

La Amsterdam gasesti numeroase galerii care expun artefacte erotice incepand cu epoca grecilor si pana in era noastra. De asemenea, temele erotice sunt numeroase. Ai ocazia sa cunosti mai bine din punct de vedere vizual sexul sado-maso, sexul din Africa sau din Asia, sexul in varianta comica, sexul in lumea antica etc.

Pe langa aceste trei locatii prezentate mai sus, in Europa mai gasesti muzee erotice in Franta (Paris), Danemarca (Copenhaga) si Germania (Hamburg, Berlin).

Pentru a citi a doua parte a acestui articol, intra aici.

 

Violeta Neamtu

 

Muzeul erotismului din Paris- Scaunul placerilor

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea