De prin lume adunate

#lacul roz #Retba #Lacul Retba #mistere

Misterele din jurul lacului Retba, cel mai mare lac roz din lume VIDEO

Lacul Retba, sau Lacul Rosu, este cel mai mare lac de culoare roz din lume. Acesta este localizat in Senegal, Africa, si masoara 7,5 km patrati. Potrivit decopera.ro, culoarea roz a lacului este data de microorganismele si mineralele existente in lac.

Lacul se afla la o distanta mica de Oceanul Atlantic, iar apele sale au o salinitate de 40%, cu 7% mai mult decat Marea Moarta.

Salinitatea crescuta a lacului Retba a atras alga microscopica Dunaliella salina, care produce un pigment de culoare rosie. Fenomenul se manifesta mult mai intens in sezonul secetos (noiembrie-iunie), cand, sub efectul evaporarii apei, culoarea se intensifica.

Localnicii lucreaza ore in sir, zilnic, pentru a extrage sare din lac si isi protejeaza pielea cu unt de shea, pentru a nu fi afectati de salinitatea crescuta a apei.

Lacul Retba nu este unicul, lacuri roz existand si in Canada (Dusty Rose Lake in British Columbia), Australia (Lacul Hillier) si Spania (unde se afla doua lacuri langa Torrovieja).

Sursa foto: breathforlifetoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea