De prin lume adunate

#spectacol #marius_manole # ilinca manolache

Marius Manole si Ilinca Manolache fac schimb de vieti in spectacolul Masculin/Feminin

Spectacolul “Masculin/Feminin”, scris si regizat de Lia Bugnar, are loc marti, 19 noiembrie, ora 19:00 la Teatrul de Comedie, str. Sf. Dumitru nr 2 (Centrul Vechi al Bucurestiului).


Masculin/Feminin inseamna: Marius Manole si Ilinca Manolache, cuplul atomic al teatrului contemporan, caruia i se alatura actorii Andrei Aradits, Laura Cret si Theodora Stanciu, ce ofera publicului energii creative esentiale completarii tabloului realitatii tragi-comice de pe scena vietii.

“Piesa scrisa de Lia Bugnar, Masculin / Feminin, este o poveste de iubire, de regasire, de acceptare si de intelegere a ceea ce suntem. incepand cu intelegerea noastra, in primul rand, si continuand cu intelegerea semenilor nostri. Asistam la intamplarile tragi-comice ale unei familii, cu rasturnari de situatie care strica echilibrul relatiei, cumva monoton si banal, ne confruntam cu dileme existentiale ale femeii, de genul s-a dus un fir la ciorap, dar regasim si sentimente de iubire pura, momentele acelea in care iti intalnesti jumatatea.” (Georgiana Ene, blogger teatral)

“In spectacolul „Masculin-feminin“ vedem iubirea in cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viata deloc ideala pe care o traim in secolul acesta. Nu este nimic amplificat in realitatea povestilor Liei Bugnar. intamplarile sunt autentice si te trec prin mai multe stari: mai intai esti contrariat, apoi negi, apoi esti curios, apoi esti intelegator si empatic.Una dintre replicile pe care ti le poti nota direct in minte este cea a Theodorei Stanciu: „Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie“; este o replica simpla, care conceptualizeaza ideea de „imperfectiune feminina“. O alta replica memorabila este cea a Laurei Cret: „in loc sa te lasi dracului iubit, tu te ocupi de ura ta pentru tine“. E ca un joc perdant, intre fericire si egoism. Iar Marius Manole spune: „A doua sansa e doar felul universului de a-ti arata ca se poate si mai rau.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis).

“Piesa trimite la dualismul uman si modul in care partea feminina si cea masculina dinauntrul nostru se razboiesc, influentandu-ne viata. Fara indoiala, nu doar aceasta este ”morala”  piesei scrisa de Lia Bugnar, ci si faptul ca importanta infatisarii exterioare nu presupune o atat de mare ”bataie” de cap, pentru ca, femei sau barbati, sufletul e suflet si nu trebuie judecat dupa felul in care el se manifesta in carapacea din noi. Daca la inceput, iubirea pare calcata in picioare si umilita, aceasta triumfa intr-un final asa cum soarele isi scutura razele dupa furtuna sentimentelor si starilor care construiesc personajele pana aproape de paroxism. Iubirea ar trebui salvata, ar trebui suficient curaj cat sa treaca peste toate obstacolele si barierele, psihologice sau sexuale. Iubirea ar trebui implinita, indiferent de circumstante. Acesta este mesajul piesei Masculin / feminin, in regia Liei Bugnar, al carei scenariu este inteligent si interesant alcatuit. Publicul din sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie a fost, fara doar si poate, captivat, prins in panza tesuta de personaje de la inceput pana la sfarsit. Marius Manole a facut ca drama sa se instaureze confortabil in fiecare spectator: tot ceea ce se intampla pe scena, fiecare detaliu al povestii, este o frantura din viata oricui.” (Sowil, Revista Semne Bune).

Biletele pentru piesa de teatru Masculin/Feminin sunt disponibile la casieria Teatrului de Comedie, deschisa de marti pana vineri intre orele 13:30-19:30 si sambata, duminica intre orele 12:00-19:30).Pentru mai multe informatii apelati casa de bilete a Teatrului de Comedie la numarul de telefon 021 315 91 37. Biletele pentru acest spectacol se pot achitiona si online de pe site-ul bilete.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea