De prin lume adunate

#anca turcasiu #Teatrul de Opereta din Bucuresti #Maria de Buenos Aires

Maria de Buenos Aires la Teatrul de Opereta din Bucuresti

" " este o poveste despre viata, moarte si renastere, pe care il poti viziona la din Bucuresti. In acest spectacol, personajul principal devine pe scena intruchiparea unui Buenos Aires pasional, distructiv, decadent, care are insa posibilitatea de a se salva tocmai prin asumarea si intelegerea destinului sau.



Povestea suprarealista se invarte in jurul unei femei usoare din capitala argentiniana, pe nume Maria, personaj care, dupa moarte, devine pe scena Umbra Mariei si reface traseul vietii acesteia. Calatoria ei este marcata de intalnirea cu un poet, cateva "marionete" aflate sub controlul acestuia si un circ de psihanalisti.

Prin lupta pe care o duce Umbra sa pentru a impiedica reiterarea istoriei personale in viata fiicei sale, un alter ego al ei, Maria se impotriveste, de fapt, propriului destin si invinge fatalitatea.


Poveste cu tenta suprarealista


Povestea cu tenta suprarealista se invarte in jurul unei femei usoare din capitala argentiniana. Povestea imaginata de regizor incepe pe patul de spital al Mariei, unde ea isi aminteste intreaga ei viata. In fata ochilor ei se deruleaza fragmente din existenta sa pe care le priveste ca intr-o oglinda.

Copilul Maria, care s-a prostituat ca sa supravietuiasca, a ajuns o adolescenta pasionala. Marea ei dragoste a fost Poetul, caruia i-a daruit un copil, dar caruia nu i-a marturist niciodata acest lucru. Nu a putut sa-l creasca pentru ca o femeie usoara nu avea cum sa-i ofere o educatie potrivita unui copil.

Povestea Mariei este povestea unui personaj care si-a gresit destinul, care a trait in corpul si soarta altei persoane. Singura ei preocupare ramane aceea de a-si salva copilul si de a evita ca acesta sa aiba aceeasi soarta cu a ei. In final, ii marturiseste Poetului ca fetita este a lui si impacarea sufleteasca o elibereaza, lasand-o sa plece in lumea de dincolo.


Anca Turcasiu , in rolul Mariei


Din distributia spectacolului fac parte Anca Turcasiu, Alexandru Agarici, Andras Demeter si multi altii. Biletele la acest spectacol se gasesc la casa de bilete a Teatrului de Opereta , la pretul de 30 si 20 de lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari, redus, la 10 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea