De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #maratonul teatrului independent 2012 # teatru independent

Maratonul Teatrului Independent 2012

In perioada 10 - 16 septembrie 2012, in Bucuresti are loc Maratonul Teatrului Independent - "Bucharest Fringe", aflat la editia a doua.

Maratonul Teatrului Independent s-a nascut din dorinta de a face cunoscuta publicului larg lumea teatrului independent. In ultimii 5 ani a evoluat enorm si se nasc anual sute de productii noi in intreaga tara.

Teatrul independent are nevoie de acest festival pentru a-si consolida pozitia in spatiul cultural romanesc. Exista foarte putine evenimente de acest gen, iar amploarea primei editii a Maratonului a demonstrat dorinta publicului de a cunoaste mai bine productiile independente.

In acest an, Maratonul Teatrului Independent se va desfasura in mai multe spatii de joc din Bucuresti. Editia a doua a festivalului ca cuprinde cele mai bune productii din toate genurile artelor spectacolului, de la teatru clasic si contemporan, pana la teatru social si teatru - dans.

Peste 30 de spectacole la Maratonul Teatrului Independent

Festivalul va cuprinde o sectiune "Off" cu cele mai valoroase pectacole ale scolilor de teatru din Bucuresti si din tara. Aceste spectacole vor fi scoase din contextul scolii si prezentate publicului larg pe scenele independente.

Maratonul Teatrului Independent va gazdui peste 30 de spectacole de teatru independent si se va desfasura pe parcursul a sapte zile, incepand cu orele 17.00, pana tarziu in noapte. Programul va fi astfel conceput incat sa nu existe suprapuneri orare intre spectacolele desfasurate in spatii diferite.

Acest festival isi propune sa promoveze spatiile alternative de teatru din Bucuresti, institutiile si trupele independente, dar mai ales artisti care lucreaza in acest mediu. De asemenea, festivalul isi doreste sa atraga un public cat mai larg spre zona independenta a teatrului din Romania si sa deschida apetitul pentru teatru independent de calitate.

Prima editie a festivalului s-a desfasurat in anul 2010 si a cunoscut un succes rasunator. Toate spectacolele programate in spatiul de la Sala Dalles s-au jucat cu sala arhiplina, iar publicul a fost entusiast.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea