De prin lume adunate

#teatrul masca #teatru #maraton comedia dell1arte

Maraton Commedia dell'Arte la Teatrul Masca

Joi, 27 octombrie , Teatrul Masca va propune o incursiune intr-una dintre cele mai fascinante perioade originare ale istoriei teatrului: Commedia dell'Arte.

Pe parcursul intregii zile, actorii trupei Masca vor pune in scena patru spectacole care ilustreaza evolutia fenomenului Commedia dell'Arte.

Astfel, in cadrul maratonului vei putea vedea un spectacol in stilul de inceput, al secolului al XVI-lea (Indragostitii, ora 10.00)si altul in stilul sfarsitului de secol al XVII-lea (Gemenii, ora 16.00).

Tot acum poti vedea si doua montari care ilustreaza disputa celor doi mari autori dramatici ai perioadei, Carlo Gozzi si Carlo Goldoni ( Regele cerb , ora 12.00  si Sluga la doi stapani, ora 20.00).

"Va asteptam joi cu patru povesti captivante, mereu actuale, pline de farmec si umor. Maratonul este un omagiu adus acestui stil vechi, fenomen singular in istoria teatrului fara de care universul scenei ar fi mai sarac, un stil mereu actual din care se inspira marii oameni de teatru ai secolului XXI. Nuante de lirism si melancolie, personaje bine conturate, umor fin si un joc al actorilor de o vitalitate debordanta intregesc un tablou in care veti descoperi caractere din lumea care ne inconjoara", declara Mihai Malaimare , directorul Teatrului Masca.

Biblioteca Teatrului Masca va gazdui conferinte sustinute de unii dintre cei mai valorosi cunoscatori ai fenomenului: David Esrig, figura marcanta pentru regia si pedagogia teatrala europeana, fin cunoscator si autor al unui tratat referitor la manifestarea Commedia dell'Arte, regizorul Michele Modesto Casarin si Stefano Perocco di Meduna, veniti din Italia pentru a va oferi o mostra de comedie italiana pura.

Programul maratonului:

ora 10.00: Indragostitii, regia Michele Modesto Casarin, Sala Jaques Lecoq

ora 12.00: Regele Cerb, regia Michele Modesto Casarin, Sala Mare

ora 15.00 - 16.00: Conferinta Michele Modesto Casarin si Stefano Perocco di Meduna pe tema mastillor din commedia dell arte

ora 16.00: Gemenii, regia Michele Modesto Casarin, Sala Jaques Lecoq

ora 17. 00: Conferinta David Esrig

ora 20.00: Sluga la doi stapani, regia Mihai Malaimare, Sala Mare.

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea