De prin lume adunate

#romania #obiective turistice #pelerinaje #manastire

Manastirea Pasarea, reculegere si liniste

Uneori avem nevoie sa schimbam decorul si sa gasim pentru cateva ore un loc in care sa ne regasim linistea. Manastirea Pasarea este atat de aproape de zgomotosul Bucuresti, dar odata ajuns acolo, te simti in alta lume.

 

Cum gasim manastirea

 

Se afla la o distanta de 29 de km fata de Bucuresti, pe DN3. Din pacate, nu exista nici un autobuz care sa o lege de capitala, astfel incat vizitatorii sunt nevoiti sa meaga cu masinile personale. Taxa de intrare cu masina in incinta manastirii este de 1 leu. O alta cale de acces o reprezinta ruta feroviara Bucuresti – Branesti. 

 

Liniste si reculegere la manastire

 

Avand ca hram "Sfanta Treime" la biserica mare si "Adormirea Maicii Domnului » la cea din cimitir, manastirea de maici a fost ctitorita de arhimandritul Timotei , care a fost staret al Sfintei Manastiri Cernica.

Toate persoanele, de orice varsta, sunt binevenite in sfantul lacas. Zona de tara, usor deluroasa, imprejmuita de padure si lacul Pasarea, are un efect extrem de linistitor asupra oricarui turist care vine dintr-un oras aglomerat. Una dintre cele mai pretioase comori ale manastirii este racla cu părţi din Sfintele Moaşte ale Sfantului Pantelimon, Sfantului Mucenic Mina şi Sfantului Mercurie.

In biserica mare se mai afla si o icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni. Prinse de razele aureolei argintate, stau prinse numeroase inele si bijuterii ale credinciosilor care si-au adus recunostinta pentru indeplinirea unei dorinte. Accesul este extrem de usor, iar pentru orice nelamurire exista intotdeauna cineva care sa-ti dea explicatii. La slujba participa lume multa, venita din diverse zone ale tarii, pentru a asculta cuvantarea preotilor si pentru a fi unsa cu mir, care este extrem de parfumat.  Odata terminata slujba, poti sa vizitezi maicile, care locuiesc in casute de lemn, cu cerdac si gradini pline de flori ingrijite.

Esti primit cu multa ospitalitate in universul lor, unde linistea si curatenia sunt impresionante. Felul deschis si natural in care ni s-a vorbit era dezarmant. Poti servi o coliva foarte buna facuta de maicute si sa stai de vorba, sa ceri un sfat, sa-ti spui pasul. Maicile se intereseaza de viata enoriasilor, le spun o vorba buna, se joaca cu copiii, ii ajuta cand li se cere sprijinul.

La Pasarea nu resimti distanta umana intre lumea din afara si cea a manastirii. Exista o comunicare si o bunavointa pe care rar o gasesti in alte parti. Locul este adanc patruns de liniste si armonie. Pentru o iesire scurta de weekend, este o destinatie perfecta daca vrei sa te reculegi cateva ore, departe de casa si de viata de zi cu zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea