De prin lume adunate

#hobby #magazin #cumparaturi #diabet #bio #eco

Magazine pentru diabetici

Diabetul este o boala cronica care se caracterizeaza prin nivelul ridicat al glucozei din sange. Aceasta boala apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina suficienta sau cand cea existenta nu este utilizata. Insulina este un hormon produs de pancreas care ajuta celulele sa preia glucoza din sange si sa o transforme in energie. Diabetul se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau cand nu poate folosi insulina pe care o produce.

Daca suferi de diabet, trebuie sa stii deja ca trebuie sa iti mentii constant nivelul de zahar din sange. Dulciurile sunt principalii factori alimentari care duc la ridicarea nivelului de zahar din sange, iar medicii sunt de parere ca cei care nu consuma dulciuri in mod moderat sunt predispusi la aparitia acestei boli. In schimb, cei care consuma fructe si sucuri naturale sunt mult mai sanatosi.

Noi iti prezentam mai jos cateva magazine de unde poti cumpara produse fara zaharuri, potrivite pentru alimentatia celor care sufera de diabet. 

Cele mai multe magazine unde vei gasi produse pentru diabetici sunt cele naturiste. In Bucuresti exista numeroase astfel de magazine, unde poti gasi chiar si dulciuri pentru diabetici.

In magazinul Natura Food vei gasi alimente si produse bio. In acest magazin, unele produse pot fi chiar degustate. Aici gasesti lactate, oua proaspete, produse de panificatie, mancare pentru bebelusi, miere, produse fara gluten, produse fara zahar sau cu indice glicemic scazut, potrivite pentru alimentatia diabeticilor. Tot aici vei mai gasi si vinuri, cafea, uleiuri vegetale bio, paste fainoase integrale, orez, fulgi de cereale, sucuri si siropuri de fructe, lapte si dulciuri produse din soia, orez si mei bio, condimente bio, ciocolata sau biscuiti. Magazinul se afla pe strada Domnita Anastasia, la numarul 13, si este deschis de luni pana vineri, intre orele 8.30 - 20.30, sambata intre orele 9.00 - 16.00, iar duminica intre 9.00 - 14.00.

Sursa foto: ecomagazin.ro

Pukka Food este un magazin de produse eco . Aici vei gasi o gama larga de produse, de la branzeturi, preparate traditionale din carne, oua proaspete, fructe si legume de sezon, paine, conserve, dulciuri, vinuri, sucuri, pana la ceaiuri si cafele aromate, miere, cereale, fainoase, diverse sortimente de fructe si legume uscate, cous cous sau mancare pentru bebelusi. Pe langa faptul ca aici poti gasi produse fara zahar sau cu indice glicemir scazut, ai si garantia ca vei pleca acasa cu produse ecologice, fara concervati su alti aditivi periculosi pentru organism. Magazinul Pukka Food se afla pe strada George Vraca, la numarul 7, in apropiere de Cismigiu, si este deschis de luni pana vineri, intre orele 10.30 - 19.30, iar sambata intre orele 10.30 - 14.30.

Sursa foto: capital.ro

La Fox Foods vei gasi si prajituri fara zahar, special concepute pentru diabetici. Dulciurile sunt bazate pe o reteta originala, fara continut de zahar sau E-uri, iar aceste prajituri poti fi consumate de diabetici sau persoane supraponderale. Prajituri, torturi, eclere, savarine, tarte, fursecuri, chec sau rulada sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vei gasi in aceasta cofetarie . Toata aceste produse nu contin zahar si sunt realizate cu ajutorul fructozei, un produs organic dulce, folosit ca inlocuitor pentru zahar. Cofetaria se afla pe strada Chiristigiilor, la numarul 32, in zona Mihai Bravu.

Sursa foto: libertatea.ro

Daca esti in oras si ti se face foame, poti sta linistit. In zona Dorobanti exista un restaurant special pentru diabetici. La Fibrio mancarurile sunt facute in functie de indicele glicemic, iar ingredientele sunt naturale. Chiar si cei care sunt la dieta pot manca linisti o prajitura sau o pizza. Faina folosita la acest restaurant este conceputa special pentru a nu dauna siluetei si pentru a veni in ajutorul celor care sufera de diabet.

Faina Fibrio folosita la prepararea painii, a pastelor, a pizzei si a dulciurilor este o faina speciala, obtinuta pe baza unei formule, prin amestecul a cinci tipuri de faina integrala (faina de grau, secara , ovaz, soia, canepa) si a doua tipuri de tarate de cereale, astfel incat aceasta faina sa aiba un indice glicemic mic. Acest tip de faina contine fibre care induc senzatia de satietate, iar glicemia nu creste deloc.

Sursa foto: capital.ro

Restaurantul Fibrio se afla pe strada Marcel Andreescu, la numarul 11, in zona Dorobanti, in apropiere de Liceul I. L. Caragiale. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021 230.02.49.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea