De prin lume adunate

#teatru #spectacol #made in romania #dan puric #step #pantomima

Made in Romania, la Sala Rapsodia

Joi, 22 Ianuarie 2008, orele 19:30 la Sala Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, Compania de teatru "PassePartout D.P." prezinta spectacolul " ". Scenariul si regia poarta semnatura lui Dan Puric.

Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz, este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, , dans, lumini si muzica, spirit si emotie.

Acest spectacol a fost si ramane o provocare a lui Dan Puric, ca si a tinerei sale trupe, adresata atat artei spectacolului romanesc cat si propriilor performante din spectacolele sale anterioare: "Pantomimia", "Toujours l 'amour", "Costumele!".

Pantomima si step popular romanesc

" Made in Romania " este o irezistibila si savuroasa insiruire de asa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind si incanta spectatorul prin ineditul desfasurarii, prin haz si dezinvoltura. "Story-urile" se dizolva pe nesimtite unele in celelalte se revarsa in sala de spectacol si starnesc relaxare si buna dispozitie.

Intregul spectacol este marcat de traditia gagurilor specifice filmului mut, iar finalul transfigureaza dintr-odata pantomima si stepul in dans popular romanesc. In tot acest timp, umorul devine tot mai molipsitor, iar pe masura ce spectatorii sunt prinsi in joc, tinerii artisti stimulati de succesul de public improvizeaza cu rafinata virtuozitate.

Romania conceputa de Dan Puric este o forma de work in progress, o structura descompusa secvential cu o minutie a fiecarui detaliu regasit ulterior in unitatea de ansamblu. Costumele create de Irina Solomon se integreaza perfect acestei figuratii in miscare, antrenament zilnic realizat cu precizie si finete, intr-o tara in care oamenii rid, pling, se cauta si incearca sa se intilneasca. Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus " Made in Romania ".

In distributie ii veti intalni pe Carmen Ungureanu, Richard Bovnoczki, Ileana Olteanu, Dragos Huluba, Violeta Totir, Dana Cavaleru, Lucian Maxim, Vlad Oancea, , Ioana Visalon, Ion Parea, Adriana Butoi, Ramona Cutina, Adriana Nicolae, Adelaida Zamfira, Nicolae Nastasia, Mihai Baranga, Silviu Oltean, , Eduard Dumitru si Andreea Padurariu.

“De ce Made in Romania? Romania nu este numai o natiune, un popor, ea este o atitudine in fata lumii si mai presus de toate un spirit. Nu stiu de ce, dar a privi lumea prin ochii Romaniei, pentru mine este acelasi lucru cu a privi lumea prin ochii unui copil”, declara Dan Puric.

Biletele s-au pus in vanzare la casa salii Rapsodia. Program zilnic 11-18. Relatii si la telefon 021/315.89.80

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea