Polirom propune o lista de 162 de publicatii la pretul promotional de 3,99 RON. Romancieri celebri sau contemporani, numeroase carti tehnice sau educative publicate acum cativa ani si neepuizate din stocul editurii vin in intampinarea amatorilor de carte. Unii dintre autori sunt mai putin cunoscuti de catre romani, aceasta neinsemnand ca valoarea cartilor nu se ridica la standarde exceptionale. Iata o scurta selectie de romane tocmai bune de citit in timpul verii.
Dans de Bragadiru. Cum se vede Romania in direct- Robert Turcescu
Prin aceasta antologie de texte, omul de presa Robert Turcescu, isi explica atitudinea fata de numeroase subiecte si, de asemenea, tacerea in ceea ce ii priveste pe unii dintre fanii sai. Emisiunea de radio pe care o realizeaza este laitmotivul cartii si se constituie ca o fereastra prin care jurnalistul priveste spre o Romanie reala, nefardata, neinfrumusetata.
Este o carte de culise prin care aflam cum si-a ales Robert Turcescu unele dintre temele emisiunilor sale, precum si ce efect au avut acestea asupra sa sau a ascultatorilor sai. Este o carte care, uneori, te pune pe ganduri, alteori ideile nu foarte originale te dezamagesc, dar de cele mai multe ori te amuza.
O limba comuna-
Sorin Stoica a primit pentru O limba comuna Premiul pentru proza al Academiei Romane in anul 2006. Desi tema carti ati mai regasit-o la calsicii romanului romanesc care au scris despre viata la tara, romanul tanarului autor aduce un suflu nou in maniera de a scrie.
Sorin Stoica scrie cum gandeste, astfel ca unele propozitii sunt haotice, din cand in cand povestea se transforma in anecdota, iar capitolele incep vesel pentru a se metamorfoza intr-o tragi-comedie.
Romanul este de fapt disectia unei boli. La prima vedere crezi ca este vorba despre boala de urechi pe care o sufera scriitorul chiar in momentul in care gandeste romanul, spre finalul cartii iti dai seama ca, de fapt, este vorba despre o boala universala care ne-a cuprins pe toti si de care nu mai putem scapa.
Tache de catifea-
Tache de catifea este un alt roman de 1 euro care a fost premiat. De data aceasta este vorba despre premiul pentru proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Este o alegere buna daca iti place istoria, in general, si epoca secolului al XIX-lea in special pentru ca scriitorul va reusi cu dibacie sa te transpuna in epoca in care jobenul incepea sa fie la moda.
Nu lipsesc fantasticul si legenda care intregesc atmosfera de mister, iar prin documetarea riguroasa Stefan Agopian castiga increderea celui care il citeste.
Pentru a putea alege dintre toate propunerile de carte de 1 euro pe care Editura Polirom le propune pentru vara aceasta, consulta si site-ul editurii.