De prin lume adunate

#librarie #carturesti #muzeu

Librarie Carturesti la Muzeul Taranului Roman

O librarie Carturesti va fi inaugurata sambata, de la ora 12.00, la Muzeul Taranului Roman in cladirea care adapostea o veche librarie.

Proiectul propus de Carturesti a fost bine primit de conducerea muzeului, datorita initiativelor lantului de librarii in zona cultural artistica si implicarii sociale.

Dincolo de oferta de carte, de peste 7.000 de titluri, muzica, film, ceaiuri, papetarie si produse de design, libraria Carturesti de la Muzeul Taranului Roman va include si un spatiu de evenimente, dotari audio-video si un oficiu de ceainarie, scaune si mese pentru lectura. Libraria va gazdui lansari de carte, expozitii, proiectii, concerte si workshopuri.

Accentul se va pune pe cartile din domeniul antropologiei si al sociologiei, pe albumele care pun in evidenta cultura romaneasca, arhitectura traditionala si arhitectura ecologica, pe albumele de pictura, fotografie, pe albumele de turism, in special rural si pe muzica traditionala. Totodata, va fi acordata prioritate categoriei de produse etno-folclorice.

Proiectarea noii librarii a fost realizata de arhitectul Toni Baghiu, de la atelierul lui Serban Sturdza. Pentru executie, s-au folosit materiale ecologice si totul s-a lucrat manual.

Dezvoltarea Carturesti in 2008 va continua in Bucuresti cu extinderea Carturesti-Verona in spatiul cladirii invecinate de la numarul 15, cu extinderea librariei din Iasi si alte 3 librarii in Constanta, Sibiu si Suceava.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea