De prin lume adunate

#unde iesim #lente #local #cafenea #terasa #meniu

Lente&cafea - terasa, biblioteca, librarie and more

Ce mod mai placut de a-ti petrece o seara mult prea calda de septembrie va puteti imagina decat la o terasa umbroasa ascunsa sub o bolta de vita de vie pe o straduta din centrul Bucurestiului? Canicula de sambata ne-a impins sa cautam un loc departe de tumultul si dogoarea betonului, si astfel am ajuns la Lente &cafea, pe str. General Praporgescu nr. 31 (pe stanga daca vii dinspre str. Batistei sau imediat pe dreapta daca ajungi acolo dinspre C.A. Rosetti).

Terasa-cafenea este un pic cam greu de reperat pentru ca nu are nicio firma la strada si poti trece usor pe langa gradina cu scaune si mese din fier forjat, daca nu-ti arunci un ochi in geam unde este lipit un afis banal cu numele localului.

De cum pasesti in gradina te intampina o atmosfera primitoare si relaxata, o lentoare, care te va destinde cu siguranta dupa o saptamana grea la birou si te vei intreba, asa cum m-a intrebat una din prietene: “Cum de n-am mai fost niciodata aici?”

Dupa ce va gasiti un loc comfortabil la mesele de pe terasa (este loc si inauntru, dar fiind inca vara, lumea prefera sa stea in aer liber) si ati mangaiat pisica rasfatata care se perinda pe sub mese, pe deasupra, prin copaci si alte inaltimi, incepeti sa rasfoiti meniul caci va va lua ceva timp sa faceti o alegere.

Cu ce ne potolim foame la Lente?

Meniul de la Cafe Lente este foarte generos si cuprinde de la aperitive gustoase (bruschette, tapas, etc), salate cu nume exotice (Pontivy, Alaska, Midori) si sandwich-uri proaspete (cu carne sau cu legume) pana la cateva feluri de supe, paste si, evident, deserturi.

Manata mai mult de curiozitate decat de foame, mi-am comandat un sandwich Rimini (paine neagra, pasta de masline, vinete marinate, ardei copt si salata verde) – 14 lei si nu am regretat, pentru ca sandwich-ul este impartit in doua portii generoase care iti alunga imediat foamea.

Ca desert aveam de ales intre platouri de fructe, inghetata, vafe belgiene si niste prajituri care, spre ghinionul si dezamagirea unei prietene, lipseau atunci din bucataria de la Lente. In cele din urma ne-am hotarat asupra unui delicios Geol (un mix de fructe, frisca, inghetata si nuci) 10 lei si a unei portii de Chococups (budinca de ciocolata, inghetata de vanilie, frisca si alune de padure) – 8 lei.

Cu ce ne racorim la Lente?

Meniul de bauturi este si mai variat decat cel de mancare si puteti alege de la apa plata si sucuri naturale sau carbogazoase pana la bauturi alcoolice fine (spirtoase, vinuri, digestive, etc) sau bauturi de vara cu multa menta si gheata.

Pentru a va face o idee, va spunem ca pentru o Cuba Libre sau o Screwdriver, de exemplu, veti plati 15 lei, iar pentru un cocktail alcoolic (El Presidente sau Mint Daquiry) veti scoate din buzunar 18 lei, insa va asiguram ca paharul este mare. Pentru ca atunci cand am ajuns noi la Lente era o seara foarte calda,ne-am delectat cu niste mocktailuri racoritoare ( Grapefruit Julep, Minty Lemonade, Ginger Lemonade) – 11 lei, in care am simtit din plin aroma fructelor, dar si dulceata siropurilor de lime, miere sau ghimbir.

Preturi si servire

La Cafe Lente preturile sunt medii, totusi este un local aflat la 200 m de bulevardul Magheru, asa ca preturile nu aveau cum sa fie altfel decat centrale. Servirea este amabila si prompta si poate nu veti avea ghinionul nostru ca atunci cand treceti pe aici sa vi se spuna ca nu au ce doriti sa comandati. Oricum, noi i-am iertat, pentru ca merita. Toaleta intruneste toate standardele, asa ca nu va jenati sa o vizitati, mai ales ca sapunul si prosoapele de hartie vin pe calea ...senzorilor.

Lente - mai mult decat o terasa cafenea

Lente nu este doar un local, este un loc unde iti poti petrece timpul alaturi de prieteni, jucand sah, go sau pur si simplu relaxandu-te pe muzica de jazz si nu numai, dar si de partenerii de afaceri. Iar daca chiar nu te poti desparti de laptop, afla ca aici ai internet la discretie.

Tot la Lente gasesti carti, multe carti imprastiate cam prin toate incaperile, pe care evident le poti citi/rasfoi, dar si o librarie cu carti de benzi desenate deschisa zilnic (mai putin miercurea) de la 13 la 21.

Lente&cafea este deschisa de luni-vineri de la 10-23.30, iar sambata si duminica te astepta de la 12 la 23.30. Rezervari se pot face la numarul de telefon: 031 10 20 661 sau pe mail la rezervari@lente.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea