De prin lume adunate

#legume #rosie #morcov #ardei iute #cartof #fructe #pastarnac

3 legume sau fructe "obraznice"

Natura a fost mai creativa ca de obicei in cazul urmatoarelor legume cu forme neobisnuite. Fara sa fie vorba de vreo mutatie genetica sau de un experiment neobisnuit, unele legume au creascut in forme bizare.

Inainte sa dai vina pe poluare sau pe alti factori stiintifico-fantastici, afla ca specialistii sustin ca este vorba de simple influente ale mediului inconjurator, precum conditiile nefavorabile de mediu sau polenizarea insuficienta.

Chiar si asa, nu putem sa nu ne amuzam pe seama formelor neobisnuite ale legumelor "buclucase", adunate laolalta de editorii site-ului culinar organicauthority.com.

1. Morcovul obraznic

Cu totii stim cum arata un morcov, dar privind imaginea aceasta s-ar putea ca mintea ta sa zboare in alta parte. In acest caz a fost vorba de o simpla anomalie din timpul cresterii legumelor, cand mai multe radacini de morcov s-au lipit si au crescut impreuna, formand o radacina mai mare, comuna.



2. Rosia cu organ sexual masculin

Daca in cazul morcovului sau al pastarnacului am inteles cum stau lucrurile, mai greu ne este sa ne lamurim cum a ajuns aceasta rosie sa aiba o excrescenta atat de bizara.

Pune-ti frau imaginatiei si nu incerca sa vezi intr-o rosie mai mult decat este! Mai bine ti-ai face o salata rapida cu felii proaspete de rosie, ulei de masline si cateva picaturi de otet balsamic.


3. Capsuna obraznica

Ai manca o capsuna cu forma atat de neobisnuita?

Specialistii in agricultura au si o explicatie stiintifica pentru forma neobisnuita a capsunei si arata ca exista un proces de mutatie genetica ce conduce la incetinirea procesului de cresterre in anumite parti ale fructului embrionar.


Sursa foto: organicauthority.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea