De prin lume adunate

#lectura #carte #teatrul national #bucuresti

Lectura la lumina felinarelor in centrul capitalei

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate invita bucurestenii sa ia parte la proiectul " Lectura la lumina felinarelor". Evenimentul se va  desfasura pe esplanada din fata Teatrului National Bucuresti, unde se vor citi pasaje din operele unor scriitori precum Mircea Eliade si Octavian Paler.

Voluntarii Arcen vor crea o atmosfera speciala prin lectura publica a unor scriitori precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Ioana Parvulescu , Nicolae Iorga, Emil Cioran, Octavian Paler, Tudor Arghezi, Alexandru Vlahuta ori George Calinescu. Traficul si galagia orasului vor fi acoperite de misterului si sunetul slovelor.

Intalnirea cu scriitorul va reprezenta debutul serii de lectura. Voluntarii Arcen isi vor argumenta in fata celor prezenti alegerea facuta pentru un scriitor anume. Se va continua cu lecturarea propriu-zisa a fragmentului ales, moment care va incinge atmosfera.

Proiectul "Lectura la lumina felinarelor" are ca scop incurajarea lecturii si a dezbaterii de idei, incurajarea tinerilor de a citi, de a studia si comenta texte literare impreuna cu prietenii si colegii. Evenimentul este o alternativa de petrecere a timpului liber, a timpului ramas din aceasta vacanta de vara .

Proiectul "Lectura la lumina felinarelor" face parte din Campania Arcen "Romania se pregateste sa moara", desfasurata intre 23 august 2010 - 23 august 2011 .

Programul se va derula in fiecare miercuri, de la ora 20.00, incepand cu 25 august. Evenimentul se va incheia pe 15 septembrie. Pe 25 august lecturile care vor fi prezentate publicului sunt "Invitatie la barbatie", de Mircea Eliade si "Paradoxul vremurilor noastre", de Octavian Paler.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea