De prin lume adunate

#baia sprie #lacul albastru #europa #romania

Lacul Albastru, minunea naturala a Romaniei, unic in Europa

Lacul Albastru este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale lumii. Mai mult, este unicul de acest gen din Europa. Lacul care se afla in judetul Maramuresla doar trei kilometri de Baia Sprie este un monument al naturii prea putin cunoscut lumii.

 

Lacul ce este situat in apropierea varfului Mogosa (565 metri altitudine), lacul este unicat in Europa datorita felului in care s-a format, dar si a faptului ca isi schimba culoarea in functie de anotimp. Schimbarea culorii este influentata de pozitia soarelui si de temperatura apei.

Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald, iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro. Nimeni nu a putut da pana in prezent o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari, potrivit realitatea.net.

Lacul este destul de mic, acesta avand o adancime de doar 4 metri, iar distanta de la un mal la altul este de 50 de metri. Apa lacului este insa acida, aceasta avand o concentratie mare de sulf (7,8 grame pe litru). Totodata, apa contine ioni cupru care dau apei o culoare albastru-verzuie.

In lac nu traieste nicio vietate tocmai din cauza concentratiei mare de sulf si cupru. Cu toate acestea, apa nu este periculoasa pentru cei care doresc sa inoate.

Lacul Albastru este inconjurat de o padure de gorun si pin, iar in jur lui s-a format un biotop specific.

Surse foto: obiectiveturisticeromania.com, pensiuneaverde.com, trecator.ro, lapensiuni.ro, sun-travel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea