INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

De prin lume adunate

La donna e mobile

Indragitele acorduri ale muzicii verdiene vor rasuna in sala de spectacole a Operei Nationale Bucuresti sambata, 15 decembrie, incepand cu ora 18.30. Titlul propus de prima scena lirica a tarii pentru aceasta seara magica de iarna este un magnific Rigoletto, spectacol care se bucura de participarea extraordinara a baritonului italian Renato Bruson. Apropiindu-se, cu vitalitate si calitati vocale intacte, de implinirea a 50 de ani de cariera (inceputa in 1961, la Spoletto), Renato Bruson a devenit o personalitate unica in panorama lirica internationala datorita longevitatii vocale, cat si a unei puternice personalitatii artistice. Celebrul bariton a fost prezent pe cele mai mari scene lirice ale lumii, printre care Teatrul Scala, Covent Garden , Staatsoper Viena, Metropolitan etc. Intensa sa activitate teatrala nu l-a impiedicat sa devina un fin interpret de lied, mai ales al celui italian; a interpretat muzica sacra intr-o maniera memorabila, in cele mai prestigioase sali de concert din lume. In cei aproape 50 de ani de cariera, a colaborat, evident, cu toti marii muzicieni ai vremii: Muti, Abbado, Giulini, Gavazzeni, Kleiber, Sinopoli, Pretre, Chailly, Chung etc. Institutii civile si muzicale din lumea intreaga i-au recunoscut meritele artistice, acordandu-i importante distinctii (''Il Cavalierato din Gran Croce dell'Ordine al Merito della Republica Italiana'' si ''La Commenda dell'Ordine al Merito Melitense del Sovrano Militare Ordine di Malta etc.). Alaturi de ilustrul bariton, pe scena vor urca indragiti solisti ai Operei bucurestene, ce vor oferi culoare muzicala galeriei de personaje: Marius Manea (Ducele), Mihaela Stanciu (Gilda), Horia Sandu (Sparafucile), Oana Andra (Maddalena), Sidonia Nica (Giovanna), Marius Bolos (Monterone), Ion Dimieru (Marullo), Valentin Racoveanu (Borsa), Stefan Schuller (Contele Ceprano), Crina Zancu (Contesa Ceprano), Adrian Ionescu (Usierul), Ruxandra Ispas (Pajul). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, care va colabora cu aceasta distributie de exceptie, orchestra si corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu. Acest spectacol de anvergura este oferit de catre Viorel Catarama , Presedinte Director General al SC Elvila SA, si se doreste a deveni un eveniment traditional in repertoriul de Craciun al Operei Nationale Bucuresti. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea