De prin lume adunate

#cinema #evenimente #muzica #festival #concerte

La ce festivaluri mergem in luna aprilie in tara

Luna aprilie este bogata in evenimente in intreaga tara. De la festivaluri sportive pana la evenimente de promovare a culturii japoneze, amatorii de activitati au de unde alege.

Campionatul National de Freeride de la Balea

A patra editie a Campionatului de Freeride, eveniment organizat de Freeride Transylvania, se desfasoara in perioada 12 - 15 aprilie, la Balea Lac, in Muntii Fagaras. Evenimentul a luat nastere in 2009, ca un concurs invitational de ski si snowboard, unde cei mai buni participanti din Romania au prilejul de a se intrece pentru titlul de campion national. Anul acesta evenimentul este acceptat in Freeride World Qualifier, cel mai important concurs de acest gen din lume.

Concursul are loc intr-o zona cuprinsa intre cotele 2000 si 2400 m si cuprinde patru categorii: ski, snowboard baieti si ski si snowboard fete. Sistemul de punctare este cel folosit la FWT, punctajul maxim fiind de 100 de puncte. Criteriile dupa care se face punctarea sunt: fluiditatea, controlul, sariturile si cazaturile.

Festivalul Berii din Craiova

Evenimentul se desfasoara in perioada 28 - 29 aprilie, la Velodromul din Parcul Romanescu si cuprinde activitati recreative, concursuri, targuri si concerte. Artistii care concerteaza in cadrul festivalului sunt: Delia, Vunk, Grasu XXL, Maximilian, Narcotic Sound & Christian D, Hara, Simona Nae, Nick Kamarera, Claudia Sexxy, Andreea Balan si multi altii.

Printre interpretii de muzica populara se numara: Steliana Sima, Niculina Stoican, Constantin Enceanu sau Emilia Dorobantu.

Festivalul de Teatru de la Caracal

In perioada 29 aprilie - 6 mai, la Caracal are loc Festivalul de Teatru. Cea de-a doua editie a Festivalului de Teatru de la Caracal va fi dedicata memoriei regizorului Liviu Ciulei, un rafinat si inegalat maestru al artei teatrale.

Timp de o saptamana, cladirea cochetului teatru va inchide, precum o scoica in cochilie, greutatea cuvantului si a celor ce se nasc din el: fantasme, pasii actorilor, imaginatia regizorilor si desenele scenografilor.

Japan Play Transylvania la Cluj-Napoca

In perioada 28 - 29 aprilie, la Cluj Napoca are loc Japan Play Transylvania, un festival care urmareste promovarea interactiva a culturii japoneze. Festivalul cuprinde expozitii, concerte, demonstratii culinare de sushi, sashimi, demonstratii vestimentare, de arte martiale, lucrari de Ikebana si doua workshop-ri creative, unul de manga si un workshop de desen in stil chibi.

Alte puncte de atractie pentru publicul pasionat de cultura japoneza sunt zonele special amenajate. In zona gaming sunt prezentate diverse jocuri populare nipone, precum "Just Dance, Dance Dance Revolution", jocuri pentru console, jocuri de masa traditionale si multe altele.

Zona comunitatilor este destinata promovarii organizatiilor care activeaza in domeniul culturii japoneze, iar Aleea Artistilor ofera tinerilor artisti o platforma pentru promovarea si comercializarea propriilor produse si lucrari. Nelipsite de la Japan Play Festival sunt proiectiile de filme, concertele, spectacolele de karaoke si stand-up comedy.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea