De prin lume adunate

#evenimente weekend #unde iesim #evenimente

La ce evenimente mergem in acest weekend (12 - 14 octombrie)

In acest weekend in Bucuresti poti face o plimbare prin parcul Ioanid, poti merge la festivalul "Namaste" de la Muzeul Satului sau la spectacolul "Lord of The Dance" de la Sala Palatului.


Descopera Parcul Ioanid


O plimbare in zona parcurilor Ioanid si Icoanei este ca o intoarcere in perioada Belle Epoque din Bucuresti. In aceasta calatorie in spatiu si timp vei fi condus de istoricul Anita Sterea, care iti va povesti istoria acestei zone celebre din Bucuresti.

In aceasta expeditie culturala vei vizita Parcul Ioanid, Bulevardul Dacia, Scoala Centrala de Fete, Biserica Icoanei, Biserica Anglicana, Piata Gogu Constantin Cantacuzino, Vila Elena George Cantacuzino, Casa Elisabetei Moscu, Vila Constantin R. Geblescu, Vila Elena Sturdza Scheianu, Strada Dumbrava Rosie si Parcul Icoanei.

Costul acestei expeditii este de 30 de lei.


Divanul de la Hanul lui Manuc Bei


Fundatia Calea Victoriei te invita la a doua intilnire din seria evenimentelor-dialog denumite sugestiv: "Divanul de la Hanul lui Manuc Bei". Tema celui de-al doilea eveniment va fi "Politetea ca arma", care are ca sursa cartea scrisa de Alexandru Paleologu.

Costul acestui eveniment este de 30 de lei.


Lord of The Dance la Sala Palatului


Anul trecut romanii s-au bucurat din partea celor de la Michael Flatley's Lord Of The Dance de un spectacol imbunatatit, cu schimbari legate de costume, decor si coregrafie. Dupa mai bine de 2 ani de pregatiri si mii de ore de repetitii, iata ca un nou spectacol Lord Of The Dance vin la Bucuresti.


Festivalul "Namaste India" la Muzeul Satului din Bucuresti


In perioada 12 - 14 octombrie, are loc cea de-a IV-a editie a festivalului "Namaste India". Ca in fiecare an, esti incurajat sa te apropii de incredibila cultura a Indiei, sa o descoperi prin spectacole de dans, muzica, literatura, fotografie, filosofie, artizanat si gastronomie.

Muzeul Satului gazduieste, pe perioada festivalului, un targ de produse traditionale si specialitati culinare, la care vizitatorii vor avea ocazia sa-si largeasca garderoba cu haine exotice, accesorii si bijuterii, alaturi de obiecte decorative si mirodenii. De asemenea, va avea loc o prezentare gastronomica, cu cateva dintre secretele bucatariei indiene.

Pe toata durata festivalului vor fi deschise expozitii de fotografie si se vor organiza ateliere creative atat pentru adulti, cat si pentru copii: arta imbracarii sariului, mehendi (decorarea mainilor cu henna), pictura pe fata, design textil sau pictura pe obiecte din ceramica.


Festivalul Anim'est la Bucuresti


Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, infiintat in 2006, cel mai important festival de film de animatie din Romania si singurul din Bucuresti, a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa Centrala si de Est.

In acest an, festivalul are loc in perioada 5 - 14 octombrie. Celor sase sectiuni competitive ale festivalului li se adauga in fiecare an sectiuni speciale, dedicate celor mai importante industrii de film nationale din Europa si din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea