De prin lume adunate

#kinodiseea #cannes #festival de film #festival de film pentru copii

Kinodiseea, festivalul international de film pentu copii la Bucuresti

In perioada 1 - 6 noiembrie, copiii intre 6 si 14 ani, dar si publicul de toate varstele din Bucuresti, se vor putea bucura de o editie speciala a festivalului de film pentru copii Kinodiseea . In acest an, Kinodiseea implineste trei ani si aduce in atentia publicului o serie de productii cinematografice internationale in premiera nationala.



Filmele prezentate au fost premiate la festivaluri precum Berlinale, Cannes, Miami, Sundance sau Sidney. Filmele vor rula la grand cinema digiplex din Baneasa Shopping City, la Cinema Eforie si la Noul Cinematograf al Regizorului Roman din cadrul Muzeul National al Taranului Roman.


Filme pentru copii , premiate la Cannes


In acest an, Kinodiseea propune 12 filme de lungmetraj, premiate la festivaluri de film internationale, din tari precum Irlanda, Cehia, Franta, Noua Zeelanda, Germania, Olanda si Thailanda.

Printre surprizele pe care le aduce editia a treia a festivalului se numara sectiunea de 12 scurtmetraje si retrospectiva dedicata celor mai bune filme poloneze din toate timpurile, sase lungmetraje premiate si apreciate international, inclusiv la Premiile Emmy, acompaniate de scurtmetraje. Publicul va avea sansa sa ii urmareasca pe marele ecran pe eroii copilariei Lolek si Bolek.


Alteliere, cursuri, spectacole de circ si baluri mascate pentru copii


Juriul este si in acest an format din copii, carora li se vor alatura la aceasta editie trei profesionisti, membri ai European Children’s Film Association, precum Petr Koliha, directorul festivalului Zlin Children’s Film Festival, unul dintre cele mai durabile festivaluri de film pentru copii din lume.

Pe langa selectia de filme internationale pentru copiii de toate varstele, cei mici vor avea ocazia sa participe la ateliere de actorie, montaj, costume, handmade, sustinute de profesionisti din aceste domenii. Cei mici pot participa si la un curs inedit de limbi straine. Mai mult, micutii se vor bucura de nenumarate surprize, spectacole de circ, concerte live si bal mascat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea